Τα… στύλωσε ο Αίολος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμο» με τους ιστιοπλόους έχει ανοίξει ο Αίολος. Στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «470», για δεύτερη ημέρα δεν πραγματοποιήθηκαν κούρσες, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση των «Φινν», στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας, μπορεί να έγιναν αγώνες, αλλά ο καιρός είναι άστατος με πολλές εναλλαγές των ανέμων.

Μια κίτρινη κάρτα έγινε αιτία για να χάσει, προς το παρόν, την πρωτιά στη γενική κατάταξη ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο πρωταθλητής μας στα «Φινν» λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τους κριτές και, έτσι, υποχρεώθηκε να φύγει από τη γραμμή του τερματισμού και να κάνει δύο στροφές γύρω από το σκάφος του. Ενώ ήταν στην 22η θέση έπεσε στην 47η με αποτέλεσμα από την 3η που βρισκόταν στη γενική κατάταξη να περάσει στην 11η. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν τερμάτιζε χωρίς να δεχτεί ποινή θα πλασαριζόταν στην πρώτη θέση και θα ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιστιοπλόος βρίσκει απέναντί του τους κριτές. Τώρα θα αναγκαστεί να προσέχει περισσότερο, καθώς εάν κάνει άλλη μια παράβαση κινδυνεύει ν’ ακυρωθεί. «Για μια ακόμη φορά ενώ βρίσκομαι κοντά στο χρυσό μετάλλιο δέχομαι μια ποινή. Ελπίζω και εύχομαι να είναι σύμπτωση και όχι κάτι άλλο. Περιμένω να δω πώς θα μου συμπεριφερθούν στην πορεία του αγώνα. Τώρα θα αγωνίζομαι με την… πλάτη στον τοίχο. Από τη μια πλευρά δεν μπορώ να κάνω άλλη κακή κούρσα και από την άλλη κινδυνεύω να μείνω εκτός διοργάνωσης εάν δεχθώ κι άλλη κάρτα», μας είπε από την Ουγγαρία, ο Ελληνας αθλητής. Στη λίμνη Μπάλατον ο καιρός είναι άστατος και οι θέσεις των αθλητών στην γενική κατάταξη αλλάζουν διαρκώς.

Ασχημες καιρικές συνθήκες επικρατούν και στο Θερμαϊκό Κόλπο. Για δεύτερη συνεχή ημέρα δεν πραγματοποιήθηκαν αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «470» και οι ιστιοπλόοι καθηλώθηκαν στη στεριά. Βέβαια, οι αθλητές αποζημιώθηκαν για την αναβολή, καθώς ακολούθησε πάρτι με παραδοσιακούς μεζέδες. Τα χρονικά περιθώρια, όμως, στένεψαν διότι η διοργάνωση παραμένει με τρεις ιστιοδρομίες και απαιτείται, τουλάχιστον, μία για να θεωρηθεί έγκυρη. Γι’ αυτό τον λόγο οι επιτροπές αγώνων θα πάρουν μία μέρα από την τελική φάση του πρωταθλήματος και θα τη χρησιμοποιήσουν για την προκριματική διαδικασία. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί εκκίνηση στη μία το μεσημέρι, ενώ οι προβλέψεις για τον καιρό κρίνονται ικανοποιητικές, καθώς θέλουν το βράδυ να υπάρχει ένα ελαφρύ βοριαδάκι. Από τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες καλύτερο ελληνικό πλήρωμα, μέχρι τώρα, είναι οι Π. Μάντης – Θ. Πολυχρονίδης (13οι). «Την πρώτη ημέρα ήταν όλα άψογα και μείναμε ευχαριστημένοι. Ευτυχώς βγήκαν τρεις κούρσες. Στη συνέχεια, μας τα «χάλασε» ο καιρός. Οι επιτροπές προσπάθησαν να βγάλουν ιστιοδρομίες, αλλά είτε δεν φυσούσε είτε οι άνεμοι δεν ήταν σταθεροί. Ελπίζουμε ότι θα στρώσει και θα μπορέσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας», μας είπε ο Θοδωρής Πολυχρονίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή