Ελπίζουμε να θυμούνται

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λόγια είναι εύκολα. Οι πράξεις είναι δύσκολες. Ο Πειραιάς το 2003 έχασε το στάδιό του, με την υπογραφή και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή. Από τότε υπουργοί και πολιτικοί, με δηλώσεις ή ατομικές συνεντεύξεις, έχουν υποσχεθεί, ότι τη θέση του «Καραϊσκάκη», το οποίο μετετράπη σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα έπαιρνε άλλο στάδιο. Μάλιστα, πριν από τις εκλογές του 2004, σ’ εκδήλωση, που οργάνωσε η Ενωση Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πειραιά, βουλευτές ή υποψήφιοι βουλευτές του Πειραιά, είχαν υποσχεθεί, ότι αν εκλεγούν, θα έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να επιλυθεί το πρόβλημα. Πολλοί από τους πολιτικούς, που παρίσταντο εξελέγησαν, κάποιοι έγιναν και υπουργοί ή υφυπουργοί, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση, οι, κατά καιρούς, αρμόδιοι υπουργοί κάθε τόσο υπόσχονταν πως σύντομα θα κατασκευαζόταν το στάδιο, αλλά όσο το είδατε εσείς το έχουν δει και οι αθλητές του Πειραιά.

Το «Καραϊσκάκη» δεν ήταν απλώς ένα στάδιο. Ηταν η καρδιά του στίβου του Πειραιά. Εκεί γυμνάζονταν χιλιάδες παιδιά. Εκεί διεξάγονταν πολλοί αγώνες. Τώρα ο στίβος στον Πειραιά αργοπεθαίνει. Και μια αιτία είναι και η καταστροφή του σταδίου του «Καραϊσκάκη» και η μη αναπλήρωσή του.

Οι εκλογές πλησιάζουν ξανά. Είναι βέβαιο, ότι οι πολιτικοί θα δώσουν ανάλογες υποσχέσεις. Ελπίζουμε οι Πειραιώτες να έχουν καλή μνήμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή