ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟ: προτίμησε τη… σιγουριά του Μάλαρτζ

Για άλλον παίκτη χτυπούσε τελικά η καμπάνα και όχι για τον Ντιέγκο Μπενάλιο, που φαινόταν μέχρι πριν από λίγες ώρες ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει τη θέση του Εμπέντε. Οσο διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε επαφές με τη Νασιονάλ Μαδέιρα για την απόκτηση του 23χρονου Ελβετού τερματοφύλακα, «έτρεχε» παράλληλα και την υπόθεση του Αρκάντιους Μάλαρτζ, που ήταν η αποκάλυψη της Ξάνθης πέρσι και για πολλούς ο καλύτερος γκολκίπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» δεν θέλησαν να μπουν σε περιπέτειες κυνηγώντας μέχρι τέλους τον Μπενάλιο και προτίμησαν τη σίγουρη λύση του 27χρονου Πολωνού τερματοφύλακα, ο οποίος είναι δοκιμασμένος, γεννά εμπιστοσύνη και γνωρίζει πλέον καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ιδιαιτερότητές του. Αν και η είδηση για τη μεταγραφή του Μάλαρτζ προέκυψε ξαφνικά, οι συζητήσεις δεν ήταν ούτε σύντομες ούτε εύκολες. Γίνονταν με μεγάλη μυστικότητα και από τις δύο πλευρές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σκόντα Ξάνθη θα εισπράξει περίπου 700 χιλ. ευρώ και ο Μάλαρτζ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Οι υπογραφές θα πέσουν μόλις ο Πολωνός τερματοφύλακας ολοκληρώσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Η επίσημη ανακοίνωση μάλλον θα γίνει όταν ανοίξει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου.

– Δεν επιβεβαιώνει ο Παναθηναϊκός, ούτε όμως και το διαψεύδει, δημοσίευμα της εφημερίδας «GOAL» περί επίσημης πρότασης της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για την απόκτηση του Μάντζιου.

– Στόχος της Κολόν Σάντα Φε είναι ο Γκονζάλες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Αργεντινής. Οπως αναφέρεται σχετικά, ο Εκι είναι στη λίστα του Λεονάρδο Αστράδα, ο οποίος επιθυμεί να φτιάξει μια ομάδα που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμιά ενημέρωση για το ενδιαφέρον της Κολόν Σάντα Φε, αλλά και πρόταση να του γίνει, θεωρείται απίθανο να τον παραχωρήσει.

– Δύο δυνατά φιλικά με Ιπσουιτς στην Αγγλία (5/8) και Λάτσιο στην Ιταλία (8/8) έκλεισαν οι «πράσινοι».