Πισω απο τις Καμερες

4' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλαρτζ… με άκρα μυστικότητα

Δεν πρέπει να μας αιφνιδιάζει η απόκτηση του Μάλαρτζ από τον Παναθηναϊκό, ακριβώς τη στιγμή που η προσοχή όλων στρεφόταν στον Ντιέγκο Μπενάλιο και η απόκτηση του Ελβετού τερματοφύλακα φαινόταν πιο κοντά από ποτέ. Τα συνηθίζουν αυτά οι «πράσινοι» και μόλις χθες το είχαμε σχολιάσει με την παροιμία «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες». Πολλές από τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, δεν είχαν προαναγγελθεί και έσκασαν πολύ ξαφνικά, αφού πρώτα οι συζητήσεις είχαν γίνει με άκρα μυστικότητα και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και του κόσμου ήταν στραμμένο αλλού.

Εξαίρεση του Σαβιόλα

Σίριαλ δεν συνηθίζει να κάνει ο Παναθηναϊκός με τους μεταγραφικούς του στόχους. Οι λιγοστές εξαιρέσεις είναι απλώς για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα. Ο Κονσεϊσάο, για παράδειγμα, έγινε σίριαλ επειδή έκανε νερά, ενώ είχε προκύψει η αρχική συμφωνία. Οταν βγήκε το όνομα, υπήρχε σιγουριά ότι έχει κλείσει. Η μόνη περίπτωση που κράτησε μέρες (και δεν προχώρησε τελικά) ήταν του Σαβιόλα, η οποία δημοσιοποιήθηκε χωρίς να υπάρχει κάτι δεδομένο. Οι άλλες ηχηρές μεταγραφές (Μπίσκαν, Βίκτορ, Σαλπιγγίδης) έσκασαν εντελώς ξαφνικά, χωρίς να προλάβουν τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί τους και για να γίνει ο σχετικός ντόρος, με ό,τι καλό (επικοινωνιακά) ή κακό (στις διαπραγματεύσεις) συνεπάγεται αυτό. Χρ. Κ.

Στην αναμονή ο Μουνιόθ

Αν και το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ακόμα μερικές στροφές μέχρι να τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι ο Βίκτορ Μουνιόθ πολύ σύντομα θα ξέρει την επόμενη ομάδα του στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Μετά την Ντεπορτίβο που τον έχει πρώτη – δεύτερη επιλογή στη λίστα της για τη θέση του Καπαρός, έντονο ενδιαφέρον δείχνει και η Ουέλβα, η οποία κάνει μια αξιοπρόσεκτη (για το ειδικό βάρος της) πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην ένατη θέση. Η Ουέλβα είχε πρώτη επιλογή της τον Καπαρός, δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και μάλλον θα στραφεί στον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού. Ο Μουνιόθ δεν θα βιαστεί και θα περιμένει να δει τι γίνεται τελειώνοντας το πρωτάθλημα. Η Ουέλβα σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη του επιλογή. Θα περιμένει κάτι καλύτερο. Χρ. Κ.

Ελκυστικό ποδόσφαιρο

Είναι ευχάριστο το γεγονός πως δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια οι παράγοντες που κινούν τα νήματα στη Σούπερ Λίγκα. Διαρκώς αναζητούν τρόπους ώστε να γίνει ελκυστικότερο το ποδοσφαιρικό προϊόν. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σχέδιο που ετοιμάζουν για την εφαρμογή πλέι οφ στο τέλος του πρωταθλήματος, για τις θέσεις στην Ευρώπη. Διοικούν νέα μυαλά στη διοργανώτρια αρχή και είναι σαφές πως έχουν ξεφύγει από μεθόδους παλαιών παραγόντων οι οποίες κράτησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο εγκλωβισμένο σε μία μιζέρια που το οδήγησε στην ανυποληψία. Ν. Ν. Γ.

Πάλι καλά να λέμε

Και πάλι καλά να λέμε που κερδίσαμε τόσο την Ουγγαρία, όσο και τη Μολδαβία, καθώς οι αγώνες αυτοί έγιναν στο τέλος της περιόδου. Συνήθως, τέτοια εποχή είμαστε σε… διακοπές. Οπότε, δικαιολογούνται (ώς ένα βαθμό) οι προβληματικές εμφανίσεις. Ευτυχώς, δεν «πληρώσαμε» ακριβά τη μέτρια εμφάνισή μας κατά των Μολδαβών. Ας μην κρυβόμαστε: η ισοπαλία θα ισοδυναμούσε με καταστροφή… Ν. Ν. Γ.

«Πονάει» και ο ΠΑΟ

Στην εθνική ομάδα… χτυπάει η καρδιά των παραγόντων του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Οι τραυματισμοί του Λάππα και του Πανταλέοντα δεν πλήττουν μόνο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και τους «πράσινους». Οταν, μάλιστα και οι δύο παίκτες είναι ακραίοι, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο… Σπυρ. Σπαν.

Λύση στις κάλπες

Δριμύτατη επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, εξαπέλυσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ. Τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να πάρει όλη τη δόξα από τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως σύμμαχο τα κρατικά ΜΜΕ. Φαίνεται πως η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο άνδρες εδώ και αρκετό καιρό και λίγο έλειψε να έχει βλαβερές συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα καταλαγιάσει μόνο εάν ένας από τους δύο αλλάξει πόστο. Το ποιος θα το πράξει πρώτος οι εκλογές θα δείξουν… Δ. Λουκ.

Τρικυμίες

Τα… ασυμμάζευτα προσπαθούν να μαζέψουν όσοι άνθρωποι αγαπάνε το μοντέρνο πένταθλο. Η μετά… Λοβέρδου εποχή έφερε τρικυμίες στον χώρο, παρόλο που στο πένταθλο δεν συμπεριλαμβάνεται η… ιστιοπλοΐα. Το κακό είναι ότι αποδέκτες των διοικητικών προβλημάτων γίνονται οι αθλητές. Σπυρ. Σπαν.

Για τη θάλασσα…

Να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο μέσω του αθλητισμού προσπάθησε η 52χρονη, Ρενάτε Χέρμπεργκερ. Η Γερμανίδα κολυμβήτρια κολύμπησε τα 16 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις ακτές του Γκόλφο Ντούτσε και των ακτών της Κόστα Ρίκα, στον Ειρηνικό, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι η θάλασσα δεν είναι χώρος απόρριψης σκουπιδιών. «Η θάλασσα είναι το καταφύγιό μου, ο θεραπευτής μου», ήταν η πρώτη δήλωσή της μετά τον εννιάωρο «κολυμβητικό Μαραθώνιο». Τέτοιες ενέργειες ίσως κινητοποιήσουν πιο πολύ τον κόσμο από τα «ξύλινα» λόγια των πολιτικών. Ν. Α. Κων.

Με τον παρά τους

Η Γρανάδα 74 έγινε η πρώτη ομάδα, που εξαγοράζει θέση σε ανώτερη κατηγορία στην Ισπανία, πληρώνοντας περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ στη Θιουδάδ δε Μούρθια για τη θέση της στη Σεγκούντα Ντιβισιόν. Η ομάδα της Μούρθια είναι φέτος στην τέταρτη θέση της δεύτερης κατηγορίας, αλλά δεν έχει ελπίδες ανόδου στην Πριμέρα Ντιβισιόν, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος. Γ. Γ.

Τιμή στον ποδηλάτη

Ο Γιάρνο Τρούλι θα τιμήσει τον συμπατριώτη του, Ντανίλο ντι Λούκα, για τη νίκη του στον ποδηλατικό γύρο της Ιταλίας, τρέχοντας με ειδικό κράνος στο γκραν πρι του Καναδά. Ο Ιταλός πιλότος της Toyota και ο γνωστός ποδηλάτης είναι αδελφικοί φίλοι, αφού από μικρά παιδιά μεγάλωσαν μαζί, σε μια συνοικία της Πεσκάρα. Μάλιστα στην γενέτειρά τους κάθε φορά που ένας από τους δύο φθάνει σε κάποια διάκριση, γίνεται… συλλαλητήριο στην πόλη. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2004, όταν ο Τρούλι είχε νικήσει στο Μονακό. Δ. Λουκ.

Το περιοδικό τους

Το τζούντο απέκτησε το περιοδικό του. Ονομάζεται «Ο Τζουντόκα» και πρόκειται για μια τριμηνιαία περιοδική έκδοση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ). Το πρώτο, 48 σελίδων τεύχος, φιλοξενεί τρεις πολύ μεγάλες συνεντεύξεις και συγκεκριμένα αυτές του υφυπουργού Πολιτισμού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μάριους Βίζερ και του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλία Ηλιάδη. Ευχόμαστε πολλά τεύχη και μετάλλια στους αθλητές του. Ν. Θ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT