Αλμα προς την κορυφή

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλμα προς την κορυφή έκανε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Από την 11η θέση πέρασε στην 1η του «ανοιχτού» ευρωπαϊκού πρωταθλήματος «Φινν», που διεξάγεται στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας. Η πρωτιά του Αιμίλιου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί έχει δεχθεί και κίτρινη κάρτα. Ο καιρός στη μεγαλύτερη λίμνη της Ευρώπης είναι άστατος με συνεχείς αλλαγές διεύθυνσης και έντασης του ανέμου, με βροχές και καταιγίδες, που δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες στους ιστιοπλόους.

Τα… κέφια των ιστιοπλόων αποφάσισε να κάνει ο Αίολος στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται το «ανοιχτό» ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «470». Επειτα από δύο ημέρες απραξίας, χθες, διεξήχθησαν τρεις ιστιοδρομίες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προκριματική φάση των αγώνων. Από ελληνικής πλευράς, το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα της κλάσης, οι Παναγιώτης Μάντης – Θοδωρής Πολυχρονίδης βελτίωσαν κι άλλο τη θέση τους και πέρασαν στην 9η της γενικής κατάταξης. «Ο αγώνας ήταν πολύ καλός. Πραγματοποιήθηκαν δύο κούρσες με φρέσκο αεράκι αλλά στην τρίτη δυσκόλεψαν αρκετά οι συνθήκες. Είμαστε λίγο κουρασμένοι γιατί μείναμε αρκετές ώρες στη θάλασσα. Τώρα οι 31 πρώτοι στη γενική κατάταξη θα τρέξουμε για την τελική φάση. Στοχεύουμε σε ένα ακόμη καλύτερο πλασάρισμα, το οποίο μπορούμε να το πετύχουμε διότι μέχρι τώρα δεν έχουμε άσχημη κούρσα. Ετσι, είναι μέσα στις δυνατότητές μας», μας είπε ο Θοδωρής Πολυχρονίδης. Οι θέσεις των άλλων Ελλήνων: 12οι Αν. Κοσματόπουλος – Αν. Παπαδόπουλος, 16οι Μιχ. Μηλαίος – Παυλ. Καγιαλής, 18οι Χαρ. Ψωμιάδης – Αν. Παλέρας, 27οι Καμπουρίδης – Ωρολογάς, 34οι Βάσιλας – Μιττάκης, 40οι Ταγαρόπουλος – Πετρίδης. Στις γυναίκες οι Ανθή Οικονόμου – Ολγα Τσιγαρίδη είναι 19ες και οι Σαμπάτη – Χιονά 29ες.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «Φινν» στην Ουγγαρία, εκτός από τον Παπαθανασίου, οι υπόλοιποι ιστιοπλόοι μας βρίσκονται πολύ πίσω στη γενική κατάταξη. Οι θέσεις τους: 75ος Παναγιώτης Δαβουρλής, 78ος Ειρηναίος Γναφάκης, 84ος Κων/νος Γναφάκης. Στο Ιέρ της Γαλλίας, συνεχίζεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «Λέιζερ Ράντιαλ». Παίρνουν μέρος 155 ιστιοπλόοι. Οι θέσεις των αθλητών μας: 31ος Β. Χειμώνας, 34ος Αντ. Μανωλάκης, 42ος Αρ. Μιχαήλ, 50ος Ανθ. Νικολαϊδης, 72ος Αντ. Μπουγιούρης. Στους νέους (103 σκάφη) ο Γ. Μιττάκης είναι 24ος και ο Ευαγγ. Πετρακόπουλος 62ος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή