Πισω απο τις Καμερες

5' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλά τα νέα μέτρα, αλλά…

Οχι ότι η Πολιτεία δεν θέλει, αλλά αντικειμενικά είναι αδύνατον να προλάβει να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Αλλωστε, αυτό γράφαμε στην «Κ» λίγες ημέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Λεωφόρο Λαυρίου. Και πολύ θα θέλαμε να είχαμε διαψευσθεί. Ωστόσο, όταν η ίδια η ηγεσία της διοργανώτριας αρχής λέει δημόσια ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει χωρίς να μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων, τότε τι άλλο μπορούμε να πούμε εμείς. Παρεμπιπτόντως, μόνο το γήπεδο Καραϊσκάκη είναι έτοιμο για το νέο σύστημα. Ούτε το Ολυμπιακό Στάδιο μπορεί να αντεπεξέλθει από τώρα στις ανάγκες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ν. Ν. Γ.

Εργοτάξιο στο λιμάνι

Αν περάσετε μία βόλτα από το γήπεδο Καραϊσκάκη και μπείτε στον κόπο να ανεβείτε στις κερκίδες θα διαπιστώσετε ότι έχει αφαιρεθεί ο χλοοτάπητας. Θα δείτε μόνο χώμα και δύο οχήματα που μοιάζουν με τρακτέρ να πηγαίνουν… πάνω κάτω. Εργο τους είναι να ισιώσουν το χώμα. Το κατορθώνουν με τη βοήθεια ενός μηχανήματος που τα κατευθύνει με λέιζερ! Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Οι υπεύθυνοι των εργασιών υπόσχονται ότι το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη θα έχει τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο στον κόσμο… Ν. Ν. Γ.

Ας δουν και το στέγαστρο

Περίπου ο μισός χλοοτάπητας του γηπέδου Καραϊσκάκη -απ’ τη σέντρα και προς το πέταλο που βρίσκεται στον ηλεκτρικό σταθμό- δεν φωτίζεται σωστά εξαιτίας του σκέπαστρου (κρύβει τον ήλιο). Ετσι, καταστρέφεται πολύ γρήγορα. Το συμπέρασμα βγήκε μετά από ειδικές μελέτες που έγιναν στο φαληρικό γήπεδο. Ποια είναι η λύση; Η αντικατάσταση ενός σημαντικού κομματιού του σκέπαστρου -κοστίζει περίπου 650.000 ευρώ- και η τοποθέτηση ειδικού φωτισμού. Ν. Ν. Γ.

Διάστρεμμα ο «τσάρος»

Ενας απρόσμενος τραυματισμός στέρησε απ’ τον τσάρο της Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία καλή θέση στο διεθνές τουρνουά τένις βετεράνων που ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αθηνών. Υπέστη διάστρεμμα κατεβαίνοντας τη σκάλα του αεροπλάνου σε πρόσφατο ταξίδι του! Αντιθέτως, ο Γιώργος Βουλγαράκης συνεχίζει στο διπλό των ανδρών, ενώ αποκλείστηκε στον προημιτελικό γύρο στο διπλό μεικτό. Αξίζει τον κόπο να δείτε τους αγώνες που αρχίζουν μετά τις 13.00 και ολοκληρώνονται το βράδυ. Ν. Ν. Γ.

Εχει τους φίλους του

Πριν από λίγες μέρες ο Ζοσέ Πεσέιρο πήγε στην Αγγλία και παρακολούθησε τις προπονήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προσκεκλημένος του Κεϊρόζ. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον τρόπο εκγύμνασης των «μπέμπηδων» και μίλησε με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Προχθές, πήγε στη Μαδρίτη και πέρασε από το προπονητικό κέντρο και τα γραφεία της Ρεάλ. Πριν από τρία χρόνια, υπήρξε μέλος του προπονητικού τιμ της «βασίλισσας», όντας το δεξί χέρι του Κεϊρόζ, και από τότε έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Μοιάζει, άλλωστε, πολύ επικοινωνιακός τύπος και μάλλον κάνει φιλίες που μένουν, όπως φαίνεται και από τους σταθερούς συνεργάτες που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

Το τόσο, τόοοοοσο

Το ότι οι δύο επισκέψεις του Πεσέιρο στο Μάντσεστερ και τη Μαδρίτη δεν διανθίστηκαν από ένα σωρό μεταγραφικά σενάρια, σημαίνει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ σημειώνουν… πρόοδο. Συνήθως τέτοιες επαφές γεννούν και ένα σωρό «ρεπορτάζ» για δανεικούς παίκτες ή την απόκτηση κάποιων που δεν είναι στα βασικά πλάνα στις ομάδες τους. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να αποκλείσει την περίπτωση να έριξε ο Πεσέιρο τίποτα άδεια για να πιάσει γεμάτα, μιλώντας με τους ανθρώπους των δύο ομάδων. Από τη στιγμή, όμως, που δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το ρεπορτάζ, είναι καλό που δεν είδαμε γραμμένο τίποτα περίεργο. Δεν θέλει και πολύ, άλλωστε, να γίνει το τόσο, τόοοοοσο. Οταν ο κόσμος περιμένει διψασμένος να ακούσει μεγάλα νέα, εύκολα θα «ρουφήξει» τα πάντα.

Να σε πω τη μοίρα σου

Πριν πάει στο Μάντσεστερ και στη Μαδρίτη, ο Πεσέιρο είχε πάει και σε μια τσιγγάνα να του πει τη μοίρα του. Τι του είπε; Μεγάλη πόρτα θα διαβείς! Χρ. Κ.

Εχουν πρόγραμμα

Οι ανανεώσεις συμβολαίων στη Λίβερπουλ έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Καθημερινά οι ιθύνοντες της ομάδας ανανεώνουν από ένα συμβόλαιο και μάλιστα σε παίκτες από αυτούς που θεωρούνται πρώτης γραμμής, όπως είναι οι Στίβεν Τζέραρντ, Τζέιμι Κάραχερ, Πέπε Ρέινα, Τσάμπι Αλόνσο. Ολοι σε δηλώσεις τους εξήραν τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί τους, αφού, όπως είπαν, ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας της παραμονής τους. Πιστεύουμε ότι ένας σύλλογος για να θεωρείται μεγάλος θα πρέπει, πρώτα από όλα, να έχει άριστη και αγαστή συνεργασία με τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Να είναι κοντά τους σε καλές και κακές στιγμές. Να τους στηρίζει. Στη ζωή δεν σου έρχονται όλα δεξιά. Η Λίβερπουλ, για παράδειγμα, στο Νησί δεν τα κατάφερε. Εκανε μια άσχημη χρονιά. Παρόλα αυτά επενδύει στα ίδια πρόσωπα, αφού θεωρεί ότι είναι ικανά να καταφέρουν, φέτος, κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές, ακόμη και όταν αποχωρήσουν από αυτή, εκφράζονται με τα κολακευτικότερα λόγια. Δ. Λουκ.

Πραγματική επένδυση

Στην Ελλάδα οι λέξεις «επένδυση» και «στήριξη» αναγράφονται με πολύ μικρά γράμματα στο λεξιλόγιο των ΠΑΕ. Σαν αυτά που σε δοκιμάζει ο οφθαλμίατρος, όταν περνάς από εξετάσεις για επαγγελματικό δίπλωμα. Οι περισσότεροι Ελληνες παράγοντες, όταν δεν σκέφτονται το πώς θα εκμαιεύσουν κάποιο δάνειο, ασχολούνται με τον καταρτισμό της ομάδας. Για το ποιος θα φύγει, θα μείνει, θα παίξει βασικός. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων εκτίθενται με τις επιλογές τους. Για παράδειγμα διαβάζαμε χθες ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τον τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη, Αρκάντιους Μάλαρζ. Δεν θα κρίνουμε αν ο Πολωνός αποτελεί μια καλή επιλογή – επένδυση. Αυτό που παραθέτουμε είναι ότι οι «πράσινοι» είχαν στο ρόστερ τους δύο τερματοφύλακες της εθνικής ομάδας, Νικοπολίδη και Χαλκιά. Και τώρα προσπαθούν να καλύψουν την τρύπα που από μόνοι τους άνοιξαν… Δ. Λουκ.

Απόδειξη στα Χανιά

Ο Λούης Τσάτουμας έχει αποδείξει σε όλους τους αγώνες του, ότι αν πατήσει καλά στη βαλβίδα μπορεί να πάει μακριά. Σήμερα στα «Βενιζέλεια» θα προσπαθήσει ν’ αποδείξει, ότι το πρόβλημα με τ’ άκυρα το έχει αφήσει στο παρελθόν. Ν. Θ.

Στο περιθώριο

Η άπνοια που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης μέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των σκαφών 470, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, έδωσε την ευκαιρία στις ιστιοπλόους να κάνουν ηλιοθεραπεία και στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν εκπληκτικές, μη αθλητικές, φωτογραφίες. Τα περισσότερα θετικά σχόλια αποκόμισαν οι φωτογραφίες της Ρουμάνας αθλήτριας με μονοκίνι, καθώς και των κοριτσιών από τη Σιγκαπούρη με μπικίνι. Μάλιστα, για την τελευταία περίπτωση ιστοσελίδα των αγώνων κατακλύστηκε από ηλεκτρονικά μηνύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που ζητούσαν κι άλλες αντίστοιχες φωτογραφίες. Σπυρ. Σπαν.

Αδυναμία στα σουβλάκια

Ιδιαίτερη αδυναμία έχουν στα… σουβλάκια οι ιστιοπλόοι που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «470» στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο μπάρμπεκιου που έγινε στον ΝΟ Θεσσαλονίκης τα 1.000 σουβλάκια δεν έφτασαν για τους αθλητές. Οι διοργανωτές πήραν το… μήνυμα και στο δεύτερο έχουν σκοπό να τα διπλασιάσουν. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή