Οι νίκες δεν κρύβουν τις αδυναμίες

Οι νίκες δεν κρύβουν τις αδυναμίες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία γράφει… προκρίσεις και βγάζει απ’ το σκληρό δίσκο το κατά πόσο μία ομάδα ικανοποιεί ή μη με τις εμφανίσεις της. Στην προκειμένη περίπτωση, η εθνική μας ομάδα πέτυχε το απόλυτο στο τέλος της περιόδου, μαζεύοντας έξι βαθμούς από δύο εντός έδρας παιχνίδια με (θεωρητικά… μιλώντας) εύκολους αντιπάλους. Νίκησε Ουγγαρία και Μολδαβία στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να ενθουσιάσει τους φιλάθλους. Ομως, στη βαθμολογία είναι πρώτη με πέντε βαθμούς διαφορά από Τουρκία, Νορβηγία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη και κρατάει την τύχη στα… χέρια της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουκ ολίγες φορές το παρελθόν έχει δείξει πως οι προκρίσεις στην τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων -στην προκειμένη περίπτωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008- κρίνονται απ’ τα αποτελέσματα στα παιχνίδια με τις αδύναμες ομάδες του ομίλου.

Σύμφωνοι, μόνο που δεν φτάνουν οι βαθμοί σε αυτά τα ματς. Κλειδιά για την πρόκριση θα είναι τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τη Νορβηγία και την Τουρκία, τις δύο ομάδες του 3ου ομίλου με τις οποίες… βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Θεωρούμε, βεβαίως, ως δεδομένη την εκτός έδρας νίκη επί της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη στις 21 Νοεμβρίου. Εφ’ όσον βεβαίως τη χρειαζόμαστε τότε για να προκριθούμε. Αλλά πάμε μακριά.

Σημειώστε τις άμεσες υποχρεώσεις. Στις 8 Σεπτεμβρίου η Εθνική έχει ρεπό και εν συνεχεία ταξιδεύει στο Οσλο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα οι προσεχείς αντίπαλοί μας θα έχουν αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μολδαβία και με νίκη στον αγώνα αυτό, θα είναι σε απόσταση δύο βαθμών από την Ελλάδα! Αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο Οσλο θα έχει ουσιαστικά εξουδετερώσει τους Νορβηγούς, αφού θα διατηρήσει την υπέρ της διαφορά και θα έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Για τη μέχρι τώρα πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην προκριματική φάση του Euro 2008 μιλούν στην «Κ» δύο πρώην προπονητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της Εθνικής σε 30 αγώνες, απ’ τις 5 Απριλίου του 1989 έως τις 22 Δεκεμβρίου του 1991, καθώς και απ’ τις 12 Φεβρουαρίου του 1992 έως τις 13 Μαΐου του 1992. Επί των ημερών του, η ομάδα πέτυχε 11 νίκες, έφερε 9 ισοπαλίες και ηττήθηκε 20 φορές. Και ο Κώστας Πολυχρονίου που ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός σε 34 παιχνίδια, απ’ τις 7 Σεπτεμβρίου του 1994 έως τις 8 Απριλίου του 1998, με συγκρομιδή 17 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Εχουν διαφορετικές απόψεις. Αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν: πως σε περίπτωση που η εθνική μας ομάδα προκριθεί στην τελική φάση, δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή