ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άστρο του Ρεχάγκελ έλαμψε πάλι

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας όλες αυτές τις ημέρες, δεν καταφέραμε να βρούμε τον Γκάρι Λίνεκερ. Οχι για κάποια συνέντευξη, αλλά για να του πούμε την επόμενη φορά που θα μιλήσει για μπάλα, ν’ αναθεωρήσει λίγο τις απόψεις του. Να πει, δηλαδή, ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με έντεκα εναντίον έντεκα, αλλά στο τέλος κερδίζει ο… Ρεχάγκελ». Θα μου πείτε Γερμανός δεν είναι και αυτός. Ναι, αλλά διαφορετικός. Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο άστρο, όπως χαρακτηριστικά του προσάπτει όλος ο ελληνικός πληθυσμός, με αφορμή τα κατορθώματά του με την εθνική ομάδα. Εμείς θεωρούμε ότι πάνω του περιστρέφονται όλα τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Γης και μάλιστα με τέτοια ταχύτητα που είναι ικανή να τη βγάλει εκτός τροχιάς. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, εάν τελικά ζήσουμε και δεν κατρακυλήσουμε σε κάποια γωνία του γαλαξία, δεν θα παραξενέψει, πλέον, κανέναν αν κατακτήσει και το Euro 2008. Δεν παίζεται ο άνθρωπος κι ας παίζει με τα νεύρα μας… Δ. Λουκ.

Υποσχέσεις…

Τα ψευτικα τα λόγια τα μεγάλα. Πολλές φορές τέτοια είναι τα λόγια των πολιτικών. Ξέρετε πόσες υποσχέσεις έχουν δώσει για κατασκευή σταδίου για στίβο στην περιοχή του Πειραιά; Αν είχαν κατασκευασθεί τόσα στάδια, τότε ο Πειραιάς θα ήταν η πόλη με τα περισσότερα στον κόσμο… Ν. Α. Κων.

Τη λύση ο διάδοχος

Αλλα έξι χρόνια θα ήθελε τον Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Σαν πολλά δεν είναι; Αλλά, στο κάτω κάτω της γραφής, ο κ. Γκαγκάτσης έλεγε ν’ αποχωρήσει απ’ την ηγεσία της ΕΠΟ μετά την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Οπότε, ας το λύσει ο διάδοχός του το θέμα του διαδόχου του Γερμανού… Ν. Ν. Γ.

Χάθηκε η ατάκα

Την πηρε το κύμα μια ατάκα του Βέλιτς στη συνέντευξή του στο ΠΑΟ NEWS και δεν έχει προβληθεί στον βαθμό που θα έπρεπε. Ναι μεν ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είχε πει μέσες-άκρες ότι ψάχνει κυρίως για παίκτες που είναι σε φάση απογείωσης της καριέρας τους και έχουν όλα τα φόντα να πάνε πολύ πιο ψηλά, αλλά πρόσθεσε, παράλληλα, ότι θα κινηθεί και για 2-3 παίκτες με διαφορετικό στάτους (όπως είπε χαρακτηριστικά), παίκτες δηλαδή έμπειρους, γνωστούς και ενδεχομένως αρκετά ακριβούς. Η ατάκα αυτή χάθηκε μέσα σε μια συνέντευξη-ποταμό διάρκειας μιάμισης ώρας και πολλοί έχουν μείνει ότι οι «πράσινοι» θα κινηθούν μόνο για ταλέντα και όχι για έτοιμους (από κάθε πλευρά) παίκτες.

Ελειψε η εμπειρία

Η αληθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς νεαρούς παίκτες, ίσως περισσότερους απ’ όσους αντέχει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το να αποκτήσει κι άλλους ανερχόμενους και να στηριχθεί αποκλειστικά σ’ αυτούς, μπορεί να τον απογειώσει μεν, αν πιάσει η «χημεία» και βγει μια ομάδα γεμάτη φρεσκάδα και όρεξη, αλλά δεν τον εξασφαλίζει για τη δύσκολη ώρα που θα «καίει» η μπάλα και θα χρειαστούν κάποιοι για να πάρουν το παιχνίδι στην πλάτη τους. Αυτό ακριβώς έλειπε από την περυσινή ομάδα, γι’ αυτό και πνίγηκε σε πολύ ρηχά νερά, ενώ είχε επιπλεύσει στα ντέρμπι.

Θέλουν στηρίγματα

Οι νεοι παίκτες θέλουν στηρίγματα για να αναδειχθούν και παίκτες – στηρίγματα είναι συνήθως αυτοί που έχουν ποιότητα και εμπειρία, έχοντας γράψει ήδη κάμποσα χιλιόμετρα στο κοντέρ της καριέρας τους. Χρ. Κ.

Γούρι το κινητό

Με τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου μάς ενημερώνει για τους στόχους του ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «Mr Ippon» του ελληνικού τζούντο, πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας είχε στο νούμερο του κινητού του το 2004. Τώρα το έχει αντικαταστήσει με το 2008. Στην Αθήνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Μακάρι να του πάει γούρι και να καταφέρει το ίδιο και στο Πεκίνο. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή