Αρχισε να το πιστεύει

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισοφάριση του Ολυμπιακού σε 1-1 νίκες για τους τελικούς των πλέι οφ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, ανανεώνει το ενδιαφέρον της έκβασης που θα έχουν οι επόμενες αναμετρήσεις στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, αλλά και αρχίζει να ανεβάζει την ένταση από τους «αιώνιους» αντιπάλους.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα, τουλάχιστον στην έδρα του, και απάντησε στην πρώτη νίκη του «τριφυλλιού», παρά το γεγονός ότι βρέθηκε τρεις φορές να «κυνηγά» το σκορ, αλλά επιφύλαξε νικηφόρο φίνις στο τέταρτο δεκάλεπτο του προχθεσινού, δεύτερου τελικού στο ΣΕΦ.

Η δύναμη της έδρας, η μελετημένη χρησιμοποίηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη για να έχει αντοχές, το πνεύμα του νικητή από τον Αρβιντας Μασιγιάουσκας και τα δύο καθοριστικά καλάθια του Ακερ και του Βασιλόπουλου έγραψαν το 76-72 υπέρ των «ερυθρολεύκων» και άφησαν στον Παναθηναϊκό μόνο τις εντυπώσεις της καλής απόδοσης που είχε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Η συνέχεια των τελικών θα δοθεί αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Παναθηναϊκό να επιθυμεί διακαώς να διασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα, αλλά και να θέλει να αποδείξει ότι η προχθεσινή εμφάνιση που τον οδήγησε στην πρώτη ήττα του μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αποτελεί μια παρένθεση που έχει ήδη «κλείσει».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού τονώθηκαν ψυχολογικά και το μεγαλύτερο κέρδος τους, μέχρι αποδείξεως τουναντίον, ήταν ότι νιώθουν πως η ποιοτική διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό δεν είναι μεγάλη και αν είναι προσεκτικοί στις λεπτομέρειες του 3ου τελικού, έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν και δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

– «Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε στο ΟΑΚΑ και το έχουμε δείξει στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Οποια ομάδα είναι πιο έτοιμη και το θέλει πιο πολύ, θα κερδίσει. Το κλειδί είναι να έχεις αυτοσυγκέντρωση σε κάθε κατοχή και να δίνουμε την μπάλα στον σωστό παίκτη κάθε φορά» υποστήριξε ο Αλεξ Ακερ, ενώ στον Παναθηναϊκό, με την προσφιλή συνήθειά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλυσε στους παίκτες του τα πέντε λάθη που έκαναν στο τελευταίο δεκάλεπτο, την ατολμία τους να απειλήσουν το καλάθι του Ολυμπιακού με τους ψηλούς, αλλά και την αστοχία στις ελεύθερες βολές.

«Δεν πρέπει να δώσουμε άλλες αφορμές και ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να νικούσαμε, παρά τα λάθη που κάναμε, αλλά μπορούμε να επανορθώσουμε άμεσα. Ο στόχος μας είναι οι τρεις νίκες με καλό μπάσκετ που δεν θα αμφισβητείται» είπε ο «Ζοτς», που έχει παράπονα από τη διαιτησία, αλλά στάθηκε μόνο στην κριτική της απόδοσης που είχε η ομάδα του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή