Ναδάλ – Ενάν έκαναν δικό τους το Ρολάν Γκαρός

Ναδάλ – Ενάν έκαναν δικό τους το Ρολάν Γκαρός

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτοκρατορία του Ραφαέλ Ναδάλ και της Ζιστίν Ενάν στο Ρολάν Γκαρός συνεχίζεται. Ο «βασιλιάς της σκόνης» κατέκτησε για τρίτη χρονιά στη σειρά τον τίτλο στο Παρίσι, νικώντας (όπως και πέρυσι) στον τελικό τον Ρότζερ Φέντερερ με 6-3, 4-6, 6-3, 6-4.

Ετσι, ο Ναδάλ έγινε μόλις ο δεύτερος τενίστας από το 1914 που κατακτά το γαλλικό όπεν για τρίτη συνεχόμενη φορά και ο πρώτος μετά τον Σουηδό, Μπγιορν Μποργκ, νικητή από το 1978 έως το 1981.

Στις γυναίκες η Ζιστίν Ενάν απέδειξε ότι είναι μακράν η κορυφαία τενίστρια της γενιάς της στο χώμα. Αγγίζοντας το άριστα με την απόδοσή της, η Βελγίδα πήρε για τέταρτη φορά (και τρίτη στη σειρά χρονιά) τον τίτλο στο μονό, επικρατώντας στον τελικό της Σέρβας, Αννα Ιβάνοβιτς με 6-1, 6-2. «Το Ρολάν Γκαρός είναι ο μαγικός μου κήπος, το δεύτερο σπίτι μου», είπε ευτυχισμένη μετά την επιτυχία της η Ενάν.

Στο διπλό των ανδρών, ο τίτλος κατέληξε στον Μαρκ Νόουλς απ’ τις Μπαχάμες και τον Καναδό, Ντάνιελ Νέστορ. Νίκησαν στον τελικό τους Τσέχους, Ντλούι και Βίζνερ με 2-6, 6-3, 6-4. Στο διπλό των γυναικών επικράτησαν η Αλίσια Μόλικ απ’ την Αυστραλία και η Ιταλίδα, Μάρα Σαντάντζελο. Κέρδισαν στον τελικό τη Σλοβάκα, Σρεμπότνικ και τη Γιαπωνέζα Σουγκιγιάμα με 7-6, 6-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή