Οι προτεραιότητες του Σωκράτη Κόκκαλη…

Οι προτεραιότητες του Σωκράτη Κόκκαλη…

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τη μέρα που ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωνε ότι «το μοντέλο λειτουργίας μιας ΠΑΕ με τεχνικό διευθυντή δεν έχει αποδώσει πουθενά σχεδόν αποτελέσματα» και χθες κυκλοφόρησε από τον Ολυμπιακό ότι ο Ιλια Ιβιτς είναι έτοιμος να αναλάβει στην ΠΑΕ το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

ΑλλαγΗ στρατηγικής; Πολύ πιθανό. Μόνο που για να υπάρχει μια αλλαγή στη στρατηγική θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει ένας σχεδιασμός και κάτι τέτοιο στον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι δεν προκύπτει.

Ο κΟσμοσ του πρωταθλητή δικαίως αναρωτιέται γιατί ο Ολυμπιακός δεν κάνει μεταγραφές. Η ομάδα εξασφάλισε το πρωτάθλημα από τον Μάρτιο, ο πρόεδρος είχε αποφασίσει την παραμονή του προπονητή Τάκη Λεμονή πολύ νωρίτερα, ο Ολυμπιακός το τελευταίο δίμηνο δεν είχε αγωνιστικές σκοτούρες και θα’ πρεπε να προγραμματίζει τις καλοκαιρινές κινήσεις του – πόσο μάλλον όταν η ανάγκη για ενίσχυση ήταν δεδομένη.

ΥπΟ λογικΕΣ συνθήκες ο Ολυμπιακός θα’ πρεπε να έχει εντοπίσει τους στόχους του, να έχει αποκτήσει ήδη τους παίκτες που του χρειάζονταν και να ψάχνει τώρα για κάτι εξαιρετικό και δύσκολο. Πέρσι τέτοιο καιρό οι μεταγραφές είχαν ολοκληρωθεί, αλλά πέρσι υπήρχε κάτι που τώρα μοιάζει να λείπει, δηλαδή η διάθεση του Κόκκαλη να ικανοποιήσει τις όποιες απαιτήσεις του μάνατζερ – προπονητή Τροντ Σόλιντ. Πριν από το Σόλιντ ο προπονητής εισηγούνταν, ο πρόεδρος διάλεγε κι ο Γιώργος Λούβαρης άρχιζε και τέλειωνε τα παζάρια: φέτος αυτό δεν έγινε ποτέ! Γιατί; Γιατί το φετινό καλοκαίρι, χωρίς ο Κόκκαλης να απορρίπτει τις εισηγήσεις του Τάκη Λεμονή, είναι φανερό ότι έχει άλλες προτεραιότητες.

ΕΙναι παρΑδοξο, αλλά πολλά ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπισθεί το χειμώνα μεταφέρθηκαν το καλοκαίρι και άρχισαν να απασχολούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού σε μια εποχή που δεν ενδείκνυται για μεγάλες αλλαγές. Αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού βρίσκονται κυρίως διοικητικές ανακατατάξεις: η δραστηριοποίηση του Πέτρου Κόκκαλη σε ρόλο εκτελεστικού αντιπροέδρου, η αποχώρηση του Γιώργου Λούβαρη, η πρόσληψη του Ιλια Ιβιτς, η αναβάθμιση του Γιάννη Μόραλη δείχνουν πως η προτεραιότητα του Σωκράτη Κόκκαλη είναι να αποκτήσει ο Ολυμπιακός ένα νέο διοικητικό σκελετό – ν’ αλλάξει σελίδα.

Ολα αυτΑ είναι ωραία και ίσως για το σύλλογο να αποδειχτούν στο μέλλον και πολύ χρήσιμα καθώς η στελεχική του ανανέωση ήταν απαραίτητη – ο χρόνος όμως που ο Σωκράτης Κόκκαλης διάλεξε για να γίνουν δημιουργεί κάποια ερωτήματα: ή όλα είναι έτοιμα και μαζί με τα νέα στελέχη θα φτάσουν και τα νέα αποκτήματα (ως προίκα για μια καλή αρχή) ή οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν με την ιδέα πως η νέα αρχή έχει κόστος και για τον Ολυμπιακό το κόστος είναι ένα χαμένο καλοκαίρι.

Η λογικΗ λέει ότι μια εταιρεία που ετοιμάζεται να αλλάξει στελέχη δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει πλάνα. Αλλά η λογική και ο Ολυμπιακός είναι δύο πράγματα που δεν πάνε πάντα μαζί. Οπως και να έχει οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι συναρπαστικές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή