ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΠΠΑΣΙΑ

Ο Αντώνης Πετρής στο Ευρωπαϊκό

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιππασίας, το οποίο θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μανχάιμ της Γερμανίας, προκρίθηκε ο Αντώνης Πετρής. Ο Ελληνας ιππέας πήρε μέρος στον διεθνή αγώνα CSI3* στο Μπάλβε της Γερμανίας και στο αγώνισμα γκραν πρι ύψους εμποδίων 1,55 μ. σημείωσε μόλις 4 βαθμούς ποινής, καταλαμβάνοντας έτσι την 7η θέση σε σύνολο 52 αθλητών. Το αποτέλεσμα αυτό τού χάρισε και την πρόκριση στην κορυφαία εφετινή διοργάνωση, στην οποία έχει προκριθεί και η Εμμανουέλα Αθανασιάδη.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ

Βγήκε από το νοσοκομείο

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα βγήκε από το νοσοκομείο και δήλωσε έτοιμος να τρέξει στην Ινδιανάπολη. «Οπως μπορείτε να δείτε και εσείς είμαι αρκετά καλά και ελπίζω να τρέξω στο Indianapolis εφόσον οι γιατροί μού επιτρέψουν την οδήγηση. Νιώθω σχετικά καλά, ήμουν πολύ τυχερός, το ατύχημα ήταν μεγάλο», είπε ο Πολωνός κατά την έξοδό του από το Ιατρικό Κέντρο του Μόντρεαλ. Ο Κούμπιτσα παράλληλα αποκάλυψε ότι θυμάται τα πάντα από τις κρίσιμες εκείνες στιγμές του ατυχήματος, ενώ παραδέχθηκε ότι η άριστη παθητική ασφάλεια που διαθέτουν τα σημερινά μονοθέσια της F1 ήταν αυτή που τον γλίτωσε από τα χειρότερα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Χάλκινο ο Δεληκούρας

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο όγδοος νικητής των παραολυμπιακών αγώνων, Γιώργος Δεληκούρας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης Τσάλεντζερ. Η διάκριση του πρωταθλητή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που Ελληνας ανεβαίνει στο βάθρο παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας αθλητών με αναπηρία.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Ενατη θέση η Ελλάς

Την 9η θέση κατέλαβε η Ελλάς στον τελικό της σκυταλοδρομίας των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μοντέρνου πεντάθλου, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στη Ρίγα της Λεττονίας. Οι Κατερίνα Πάρτιτς, Ντόνα Μαρί Βακάλη και Ξένια Κατσιμαντού συγκέντρωσαν 3.344 βαθμούς. Πρώτευσε η Μ. Βρετανία με 5.172 βαθμούς.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Δύο ρεκόρ κορασίδων

Δύο πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων στην κατηγορία των 58 κιλών, πέτυχε η Κωνσταντίνα Λάπου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων – νεανίδων, που διεξάγεται στην Πράγα (Τσεχία). Στο αρασέ με 75 κ. (κατετάγη 14η) και στο σύνολο με 155 κ. (17η). Στο ζετέ με 80 κ. έμεινε 17η. Σήμερα στην κατηγορία των 77 κιλών, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 αθλητές, θα αγωνιστεί ο 15χρονος, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

ΤΕΝΙΣ

Προκρίθηκε η Λένα

Η Λένα Δανιηλίδου προκρίθηκε στη φάση των «16» του τουρνουά του Μπέρμιγχαμ. Στα γήπεδα με χόρτο της αγγλικής πόλης επικράτησε της Κάσεϊ Ντελάκουα με 6-4, 6-4. Επόμενος αντίπαλός της θα είναι η νικήτρια του αγώνα Χαντουτσόβα (Σλοβακία) – Γκοβόρτσοβα (Λευκορωσία). Στο Χάλε της Γερμανίας, ο Μάρκος Παγδατής αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του διπλού. Παίζοντας μαζί με τον Ελβετό Βάβρινκα ηττήθηκαν απ’ τους Ασπελιν (Σουηδία) / Νόουλ (Αυστρία) με 6-4, 6-2. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον 2ο γύρο στο μονό.

ΣΟΦΤΜΠΟΛ

Νίκη επί της Τσεχίας

Με μεγάλη αντεπίθεση η Ελλάς νίκησε την Τσεχία με 7-3 (0-2, 0-0, 0-0, 1-1, 6-0, 1-0, 0-0), σε αγώνα του προλυμπιακού τουρνουά του σόφτμπολ, που γίνεται στην Ιταλία. Κατά τ’ άλλα η Ιταλία επεβλήθη της Νότιας Αφρικής με 4-1 και της Ολλανδίας με 3-0, ενώ η Ρωσία. νίκησε τη Βουλγαρία με 15-0, η Κροατία τη Σλοβενία με 10-9 και η Μεγάλη Βρετανία χωρίς αγώνα τη Νιγηρία με 7-0.

ΣΤΙΒΟΣ

Πρωταθλήματα για νέους

Το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου νέων ανδρών-γυναικών στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο στάδιο θα γίνει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα σύνθετων αγωνισμάτων παμπαίδων Α΄ (έξαθλο) -παγκορασίδων Α΄ (πένταθλο) στις 29 και 30 του μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή