Ρομπέρτο Κάρλος: τέλος εποχής με αιχμές

Ρομπέρτο Κάρλος: τέλος εποχής με αιχμές

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκπληξή του που θα μετακομίσει σε άλλο σύλλογο εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Ρομπέρτο Κάρλος, προσθέτοντας ότι πάντα πίστευε πως θα τέλειωνε στη Ρεάλ Μαδρίτης την καριέρα του. Εστειλε δηλαδή με τον τρόπο του πλάγιες βολές κατά της μαδριλένικης διοίκησης.

Ο 34χρονος διεθνής Βραζιλιάνος πρόκειται να αφήσει τη Μαδρίτη το καλοκαίρι, ύστερα από 11 χρόνια στη «βασίλισσα», για να ενταχθεί στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, Φενερμπαχτσέ, με συμβόλαιο δύο ετών.

«Δεν περίμενα ποτέ να δω τον εαυτό μου σε άλλο σύλλογο. Δεν επιθυμούσα να φύγω, αλλά οι συνθήκες αλλάζουν στο ποδόσφαιρο και προέκυψε μια ευκαιρία να μετακινηθώ για να πάρω αυτό που ήθελα εδώ. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω με τη Ρεάλ, αλλά δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ με έκανε να νιώσω εκ νέου σημαντικός και έχω την ευκαιρία να περάσω σπουδαίες μέρες μαζί τους» είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002 με τη Βραζιλία στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Παραλλήλισε επίσης τη δική του αποχώρηση με αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ προς τη Λος Αντζελες Γκάλαξι: «Τα ίδια συνέβησαν και με τον Μπέκαμ, με την αποχώρηση του οποίου χάνουν έναν σπουδαίο άνθρωπο» είπε ο Ρομπέρτο Κάρλος.

«Δεν θέλω να φύγω από εδώ με άσχημες εντυπώσεις. Φεύγω χαρούμενος και με το κεφάλι ψηλά» υπογράμμισε, προσπαθώντας να διατηρήσει καλή σχέση με τον κόσμο της Ρεάλ, γι’ αυτό δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει κατακτώντας ένα ακόμη πρωτάθλημα, που θα προστεθεί στα τρία που έχει ήδη κατακτήσει στη Μαδρίτη αλλά και στα τρία Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αρχισα εδώ με έναν τίτλο και θα ήθελα να φύγω με άλλον ένα. Δεν έχουμε κερδίσει τίποτε στα τελευταία τρία χρόνια και αρχίσαμε κι αυτή τη σεζόν άσχημα. Ομως έχουμε βελτιωθεί, και την Κυριακή έχουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι όλου του πρωταθλήματος» πρόσθεσε, φροντίζοντας να επισημάνει τη δυσκολία της αναμέτρησης με τη Μαγιόρκα: «Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε πολύ σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της Μαγιόρκα. Εχουμε υπόψη μας ότι θα τα δώσουν όλα» είπε ο 125 φορές διεθνής με τη «σελεσάο».

Ο Ρομπέρτο Κάρλος πήγε από την Ιντερ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1996, στην πρώτη θητεία του Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο των «μερένχες», και αποχωρεί στη δεύτερη θητεία του Ιταλού προπονητή εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή