«Αντεξε» στο θρίλερ ο ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καρδιά του πρωταθλητή άντεξε στο θρίλερ του τρίτου τελικού για τον Παναθηναϊκό και φαίνεται ότι στον Δημήτρη Διαμαντίδη αρέσει το «χιτσκοκικό» φινάλε που βρίσκει νικητή τον ίδιο και την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 86-85 τον Ολυμπιακό, στην παράταση, με πολύ ιδρώτα και κόπο, χάρις στη διπλή προσπάθεια του διεθνούς πλέι μέικερ, ο οποίος δεν ήταν σε καλή βραδιά για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και είχε αρκετά σημάδια κόπωσης, όπως και ολόκληρος ο Παναθηναϊκός, αλλά ήταν ο κατάλληλος παίκτης που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή! Και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη στα 19΄΄ πριν από την ολοκλήρωση των 40 λεπτών με το εντυπωσιακό κόψιμο στο λέι απ του Ακερ (είχε «κλέψει» την μπάλα από τον Σισκάουσκας) και τη δεύτερη, που ήταν και «φαρμακερή» για τον Ολυμπιακό, όταν στα 5 δευτερόλεπτα μάζεψε την μπάλα από το άστοχο τρίποντο του Τσαρτσαρή και πέτυχε το νικητήριο καλάθι του «τριφυλλιού» μέσα σε αποθέωση.

Ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο «σπάσιμο» της έδρας του αντιπάλου του, γιατί ήταν περισσότερο ορθολογιστής στην τακτική του. Τα κατάφερε κατά 99,9 τοις εκατό. Ομως, ο Διαμαντίδης ήταν «από μηχανής θεός» του Παναθηναϊκού και πλέον η ομάδα του χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να κατακτήσει και τον ελληνικό τίτλο. Δύσκολα να το πετύχει στον τέταρτο τελικό του ΣΕΦ, εφόσον ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να φτάσει τη σειρά των τελικών στην πέμπτη αναμέτρηση για να έχει στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και το 30% της χωρητικότητας με «δικούς» του οπαδούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έτοιμες απαντήσεις και φρόντισαν να αναγκάσουν τους «πράσινους» να… πληρώσουν για κάθε λάθος ή άστοχο σουτ τους. Τα πολλά περιφερειακά σουτ και κυρίως τα τρίποντα, όπως συνέβη και στον δεύτερο τελικό του ΣΕΦ, αποδείχτηκε πως ήταν λανθασμένη νοοτροπία και στρατηγική για τους γηπεδούχους, όπως και η εμμονή στη χρησιμοποίηση του Μπετσίροβιτς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να σιγουρέψουν τα περισσότερα καλάθια, ενώ ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με διαφορά 12 πόντων (32-20), δεν είχε τα εχέγγυα να την αυξήσει ακόμα περισσότερο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν σταθερότητα στην απόδοσή τους, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που έχει σημαντική βελτίωση με την προσαρμογή του Ματσιγιάουσκας.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί για το φάουλ του Διαμαντίδη στον Πεν στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά και ο Παναθηναϊκός για το φάουλ που καταλογίσθηκε στον Τσαρτσαρή στον Πεν (17΄΄) και δεν έγινε ποτέ.

ΠΑΟ: Αλβέρτης 5(1), Μπετσίροβιτς 8, Μπατίστ 22 (1), Σισκάουσκας 9 (1), Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Τσαρτσαρής 15 (3), Διαμαντίδης 10 (1), Τομάσεβιτς 15, Βούγιανιτς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πεν 20 (1), Παπαμακάριος, Ακερ 3 (1), Ματσιγιάουσκας 14 (3), Ζίζιτς 8, Μπουρούσης 15 (4), Ντόμερκαντ 7, Χαρίσης 3, Μπάρλος, Βασιλόπουλος 11 (1), Στακ 2, Σχορτσιανίτης 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή