Μάχες για το στέμμα σε Ιταλία – Ισπανία

Μάχες για το στέμμα σε Ιταλία – Ισπανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στην Ελλάδα όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και στα ξένα προηγμένα πρωταθλήματα, οι «μάχες» για το πολυπόθητο στέμμα καλά κρατούν. Στην Ιταλία, η σειρά των τελικών βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Σιένα να προηγείται της Βίρτους Μπολόνια με 1-0. Σήμερα, η Βίρτους υποδέχεται τη Σιένα με την ελπίδα να ισοφαρίσει τη σειρά, η οποία θα κριθεί (όπως και στην Ελλάδα) στις τρεις νίκες. Μάλιστα, υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς ο Αντρέας Γλυνιαδάκης αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπολόνια.

Στην Ισπανία τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικήσουν (επίσης στις τρεις νίκες) οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα σε ένα «El classico» από τα παλιά. Οι δύο «αιώνιοι» της Ιβηρικής Χερσονήσου θα συναντηθούν την Κυριακή για πρώτη φορά στην έδρα της «βασίλισσας», η οποία έχει και το πλεονέκτημα στη σειρά των τελικών. Από την άλλη, η ομάδα του Μιχάλη Κακιούζη εμφανίζεται ως αουτσάιντερ, καθώς ακόμα και η παρουσία της στον τελικό αποτελεί έκπληξη.

Οι «μπλαουγκράνα» τερμάτισαν τέταρτοι στην κανονικοί περίοδο και στα ημιτελικά απέκλεισαν την πρωτοπόρο Ταού Κεράμικα, διαλύοντάς την στο πέμπτο παιχνίδι μέσα στην Βιτόρια με 95-79. Από την άλλη η Ρεάλ, εκμεταλλευόμενη την έδρα της, απέκλεισε διαδοχικά τις Παμέσα Βαλένθια (3-1) και Μπανταλόνα (3-2) φτάνοντας στον τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή