Οι νέοι μην είναι μόνο… ωραίοι

Οι νέοι μην είναι μόνο… ωραίοι

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΜΕΡΑ αλλαγής προσώπων σε διάφορα «πόστα» η χθεσινή. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δοκίμαζε την προεδρική καρέκλα της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης υπό τις ευλογίες του πατρός Σωκράτη ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στενοί του συνεργάτες ο Ιλια Ιβιτς και ο Γιάννης Μόραλης. Γιώργος Λούβαρης και Σάββας Θεοδωρίδης πέρασαν σε δεύτερο πλάνο.

ΑΥΤΕΣ είναι οι τυπικές αλλαγές, στα χαρτιά που λέμε. Ο κόσμος όμως περιμένει αυτές της ουσίας. Οχι των προσώπων αλλά της νοοτροπίας. Και το σπουδαιότερο. Αν τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις του Ολυμπιακού θα τον έχει ο Πέτρος ή ο Σωκράτης. Εδώ κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Οπως συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό. Αν δηλαδή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καθορίζει μόνος του την οικονομική πολιτική της ΠΑΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ η παρουσία δύο νέων ανθρώπων στην ηγεσία των «αιωνίων» μπορεί να δίνει ελπίδες, πως αυτός ο «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ των δύο θα τελειώσει. Πως οι νέοι δεν θα έχουν μπολιαστεί από την αντιπαλότητα των «μεγάλων αφεντικών». Η οποία αντιπαλότητα δεν είναι απόρροια μόνο από το χρώμα της φανέλας. Το ερώτημα που θα αναζητήσει απάντηση είναι, κατά πόσο οι Γιάννης και Πέτρος, δεν έχουν «μπολιαστεί» από τους πατεράδες τους μ’ αυτήν την έχθρα για τον αντίπαλο.

ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστέψουμε, όπως και όλοι που αγαπούν το άθλημα, πως οι παρουσία τους θα ανοίξει μία νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως θα δούμε επιτέλους μία εποικοδομητική συνεργασία και όχι ο ένας να εύχεται και να προσπαθεί να «σκοτώσει» τον άλλον. Ο αγώνας για τα πρωτεία να γίνεται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι εκτός από αυτούς. Να προσπαθήσουν αμφότεροι να τιθασεύσουν τις οπαδικές εφημερίδες και να μην τις τροφοδοτούν με δηλώσεις που αποτελούν τη φωτιά που ανάβει το φιτίλι της βίας.

ΒΕΒΑΙΑ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν στην πράξη οι πατεράδες τους θα παραμείνουν πράγματι σύμβουλοι και θ’ αφήσουν ελεύθερο το τιμόνι στα χέρια των παιδιών για να χαράξουν την δική τους πορεία. Ειδικά αν ο Σωκράτης Κόκκαλης θα μπορέσει να αποβάλλει αυτό που για χρόνια τον χαρακτήριζε και το ομολογούσε δημόσια. Πως πρώτα είναι οπαδός και μετά πρόεδρος του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ της επόμενης μέρας δεν είναι, για την πλειοψηφία των φιλάθλων, ποιος θα είναι πρώτος στη βαθμολογία. Αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να παρακολουθήσουμε σε μερικά χρόνια ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα ξαναφέρει τον κόσμο στις εξέδρες. Και μέσα από ένα τέτοιο πρωτάθλημα να ενισχυθούν και οι ομάδες, ώστε να μπορέσουν κάποτε να στέκονται αξιοπρεπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΕΚΕΙΝΟ που θέλουν επιτέλους να διαπιστώσουν οι φίλαθλοι, είναι πως αυτά τα δύο παιδιά, δεν είναι η συνέχεια των πατεράδων τους. Εχοντας αποκτήσει τη δική τους προσωπική εμπειρία από την ενασχόλησή τους επί αρκετά χρόνια με το ποδόσφαιρο, θα φέρουν μία διαφορετική νοοτροπία και ένα νέο αέρα που θα διώξει την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ και χρόνια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή