Μια ανάσα από τον τίτλο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταίος ή προτελευταίος αγώνας της σειράς των τελικών της Α1 πόλο θα είναι ο σημερινός (έναρξη στις 19.00); Το πρώτο θα ισχύει αν νικήσει ο Ολυμπιακός. Ειδάλλως, με επικράτηση του Εθνικού, θα οδηγηθούμε σε πέμπτο τελικό, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 19.00. Χθες, εκδικάσθηκε η υπόθεση των παικτών του Εθνικού (Κοκκινάκης, Χρ. Αφρουδάκης, Σέφικ, Δήμου), που ανεγράφησαν στο φύλλο αγώνα της πρώτης συνάντησης. Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν ως την ώρα έκδοσης της «Κ», η απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα.

Η συνάντηση της Πέμπτης, στην οποία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-4, πριν να νικήσει με 11-9, επιβεβαίωσε αυτό που φαινόταν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Οτι δηλαδή η εφετινή ομάδα των «ερυθρόλευκων» είναι σαφώς ανώτερη εκείνης του Εθνικού. Στους τελικούς, όμως, όπως σωστά επισήμανε ο Γιώργος Αφρουδάκης του Ολυμπιακού, το αουτσάιντερ τα δίνει όλα και μπορεί να κάνει την έκπληξη. Τη μέτρια απόδοση του Ολυμπιακού στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς των τελικών, ο τερματοφύλακας Νίκος Δεληγιάννης την αποδίδει σε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, που πιστεύει ότι δεν θα παρουσιαστεί ξανά.

Φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα έχουν όλες οι ομάδες, λέει ο Θοδωρής Καλακόνας, και σε αυτό αποδίδει τη μη ικανοποιητική εμφάνιση του Εθνικού προχθές.

«Και ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν ήταν τόσο καλός όσο σε άλλα. Προχθές μπήκε αποφασισμένος από την αρχή και πήρε τα ηνία του αγώνα. Θέλω να πιστεύω πως το Σάββατο θα εμφανισθούμε εντελώς διαφορετικοί και ο αγώνας δεν θα έχει σχέση με της Πέμπτης», λέει.

Πιστεύει πως η απουσία του προπονητή Μάκη Βολτυράκη από τον πάγκο, λόγω τιμωρίας, έπαιξε ρόλο. «Ημασταν χωρίς τα… μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά.

Θεωρεί πως ο Ολυμπιακός μπήκε στους τελικούς με την πεποίθηση ότι θα τελειώσει με 3-0 νίκες, ώστε να πάει ξεκούραστος στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. «Εμείς, όμως, αποδείξαμε πως δεν θα παραδώσουμε εύκολα τα όπλα», υπογραμμίζει. Τέλος, λέει πως δεν φοβάται κάτι. «Μόνο το να μην έχουμε την υγεία μας, οι συμπαίκτες μου και εγώ, με φοβίζει. Διότι φέτος είχαμε πολλές ατυχίες με αρρώστιες και τραυματισμούς. Στα πλέι οφ δεν αγωνίζεται ο Στελλάτος, ενώ ο Χρήστος Αφρουδάκης παίζει άρρωστος και χωρίς προπόνηση».

– Με την πανίσχυρη, αλλά αγωνιζόμενη με πολλές απουσίες, Ουγγαρία, παίζει σήμερα η Ελλάς στους προκριματικούς της παγκόσμιας λίγκας γυναικών, που διεξάγονται στην πόλη Κίρισι της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή