Πισω απο τις Καμερες

6' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο όργανα για διαιτητές

Η διαιτησία και στο μπάσκετ είναι δύσκολη υπόθεση και καλό είναι να μην κρίνουμε έχοντας την άνεση της εξέτασης του βίντεο ξανά και ξανά, ενώ οι διαιτητές καλούνται ν’ αποφασίσουν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Γι’ αυτό απέφυγα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο για τη διαιτησία του τρίτου αγώνα της σειράς των τελικών του μπάσκετ και για τη φάση του φάουλ που κάνει ο Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού στον Πεν του Ολυμπιακού περίπου 5΄΄ προ της λήξης της παράτασης. Αλλωστε, για τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα μπορεί και ο Παναθηναϊκός να εκφράσει παράπονα. Αλλο είναι το ζήτημα. Η δήλωση του διαιτητή, Τάσου Πηλοΐδη, στην εφημερίδα «Goal», σχετικά με την επίμαχη φάση. Είπε, λοιπόν, «είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει επαφή, υπάρχει φάουλ, αλλά νομίζω ότι έκανα καλά που δεν σφύριξα. Η επαφή δεν ήταν τόσο δυνατή, ώστε να σφυρίξω, να στείλω το παιχνίδι στις βολές. Ο Πεν πήγε λίγο δεξιά μετά την επαφή, αλλά δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό αν δεν υπήρχε το μαρκάρισμα. Πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και εγώ δεν ήθελα να κρίνω το ματς με δικό μου σφύριγμα».

Κατ’ αρχήν, συμφωνούμε με την τελευταία άποψη. Από εκεί και έπειτα, όμως, από εδώ και στο εξής οι διαιτητές πρέπει να έχουν στα παιχνίδια δύο όργανα. Το ένα θα μετράει τη δύναμη της επαφής και το άλλο θα εξετάζει τη σκέψη του παίκτη. Ετσι, ο διαιτητής θα κρίνει πότε μια επαφή είναι αρκετά δυνατή και, επίσης, θα ξέρει τι σκέπτεται κάθε παίκτης. Οπότε και θ’ αποφασίζει… Δεν πάμε καλά… Ν. Α. Κων.

Η πρώτη ντρίμπλα από τον πρόεδρο

Αν και μοιάζει αρκετά σοβαρός, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει ένα ιδιότυπο χιούμορ και το βγάζει αρκετά συχνά όταν βρίσκεται μπροστά στην κάμερα. Στην ερώτηση αν θα συνεχιστούν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» ύστερα από κάθε συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, όπου συνήθως μιλάει για τον Παναθηναϊκό, ο Τζίγγερ έκανε ντρίπλα. «Την πατήσατε! Τώρα είμαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας», είπε και για του λόγου το αληθές έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους «πράσινους», ίσως για πρώτη φορά μετά το τέλος μιας σύσκεψης της Σούπερ Λίγκας. Αυτή δεν ήταν η μοναδική πρωτιά. Πιο πριν έλεγε ότι για πρώτη φορά στη ζωή του αναλαμβάνει τον ρόλο του προέδρου και δεχόταν γι’ αυτό αρκετά πειράγματα. Χρ. Κ.

Η πραγματική διαφορά

Η έλλειψη σταθερότητας ήταν κατά τον Αντρέας Ιβανσιτς, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην περασμένη περίοδο. Μιλώντας στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι», ο αρχηγός της εθνικής Αυστρίας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η βαθμολογική διαφορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί, ενώ κέρδιζε ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι, έχανε τόσους πολλούς βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Αν και οι παίκτες είναι μέρος του προβλήματος, γιατί αυτοί παίζουν και κερδίζουν ή χάνουν, αυτό το ερώτημα πρέπει να το απαντήσουν άλλοι. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε η διοίκηση ούτε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Βίκτορ Μουνιόθ, είχαν ξεκάθαρη απάντηση για ποιο λόγο η ομάδα τους ήταν ο ντόκτορ Τζέκιλ και ο κύριος Χάιντ του πρωταθλήματος. Χρ. Κ.

Εμείς τα λέγαμε νωρίς

Το κλίμα στο «Ρίμποκ» έχει γίνει πολύ βαρύ για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Τα ΜΜΕ της Βρετανίας αναφέρουν ότι ο Stelios είναι υποψήφιος για αποχώρηση από τους «Γουόντερερς», στο πλαίσιο της ανανέωσης που θέλει να κάνει ο νέος προπονητής της ομάδας, Σάμι Λι. Ο διεθνής μέσος τον επόμενο μήνα θα πατήσει τα 33 και εάν δούμε την περίπτωσή του με ψυχρή λογική δύσκολα θα μπορέσει να βρει θέση στην ενδεκάδα. Αλλωστε δεν το κατάφερε ούτε την προηγούμενη σεζόν. Η «Κ» είχε γράψει ότι ο Γιαννακόπουλος, εάν βρισκόταν μια χρυσή τομή για λύση του συμβολαίου του, θα ήθελε να παίξει στην ΑΕΚ. Και μάλιστα έχουν γίνει και οι σχετικές συζητήσεις. Ιδωμεν… Δ. Λουκ.

Περιμένει στη γωνία

Αυτό και αν θα είναι δώρο για τον Ολυμπιακό. Τη στιγμή που βρίσκεται στα… μαχαίρια με τον Τροντ Σόλιντ, καθώς τα δικαστήρια θα λύσουν τις οικονομικές διαφορές τους, οι Βέλγοι συνάδελφοι αποκαλύπτουν ενδιαφέρον της Γάνδης (που έχει πλέον στην τεχνική της ηγεσία τον Νορβηγό) για τον Τόμισλαβ Μπούτινα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πετούσαν τη… σκούφια τους, αν έφευγε ο Κροάτης απ’ του Ρέντη. Του το είχαν προτείνει απ’ έξω απ’ έξω αλλά εκείνος ούτε που συζήτησε το ενδεχόμενο να σπάσει το (πολύ καλό) συμβόλαιό τους με τους πρωταθλητές. Δεν βρίσκεις εύκολα… μαγαζί γωνία. Ομως, αν όντως προκύψει ενδιαφέρον απ’ τη Γάνδη, τότε νομίζουμε ότι δεν θα έλεγε όχι να επιστρέψει πίσω στη δεύτερη πατρίδα του, το Βέλγιο, αφού επί σειρά ετών έπαιζε στην Μπριζ… Και τότε ποιος θα είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, πίσω απ’ τον Νικοπολίδη; Ενα… Κρητικάκι περιμένει στη γωνία. Ν. Ν. Γ.

Με ανοιχτές αγκάλες

Ο Ιλια Ιβιτς ήταν πάντα στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού. Η επιστροφή του στο λιμάνι έγινε δεκτή με ικανοποίηση, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει πάρα πολύ καλά μια πολύ δύσκολη δουλειά, αυτή του τεχνικού διευθυντή. Εναν τέτοιο άνθρωπο χρειαζόταν απαραιτήτως ο Ολυμπιακός, αν κρίνουμε απ’ τη μέχρι τώρα πορεία του στο μεταγραφικό παζάρι. Ν. Ν. Γ.

Εχουν και νέες ιδέες;

Νέοι άνθρωποι κινούν πια τα νήματα στον Ολυμπιακό, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Γιάννης Μώραλης και ο Ιλια Ιβιτς. Το ευχάριστο για όλους όσοι ασχολούνται με τους «ερυθρολεύκους» είναι ότι η συνεργασία μαζί τους έχει να σου προσφέρει πράγματα. Και άποψη τεκμηριωμένη διαθέτουν και νέες ιδέες κυκλοφορούν… Ν. Ν. Γ.

Το μεγάλο «άλλοθι»

Η προσαρμογή του Ματσιγιάουσκας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν το μεγάλο «άλλοθι» του Γκέρσον για τις εμφανίσεις της ομάδα του, πριν από τα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει στα πλέι οφ ότι αναγεννήθηκαν από την πλήρη ένταξη του Λιθουανού άσου και ο Ισραηλινός τεχνικός μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει ότι για όλα τα προηγούμενα «κακά» στοιχεία του Ολυμπιακού, έφταιγε η απουσία του «Μάτσας». Είναι, όμως, έτσι; Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι… «ασπάζονται» αυτή την άποψη και γι’ αυτόν τον λόγο διατηρούν τον Γκέρσον στον πάγκο και την επόμενη περίοδο. Ούτε συζήτηση να γίνεται, φυσικά, για την επιβεβαίωση της παραμονής του, αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα. Γ. Β.

Εχουν όνειρα

Ο πρωταθλητισμός είναι ο στόχος των περισσότερων αθλητών. Ετσι, είναι λογικό οι αδελφές Γκαραγκούνη να προτιμήσουν μια ομάδα που είχε υψηλότερες φιλοδοξίες από τον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Οι ιθύνοντες του γυναικείου τμήματος στο βόλεϊ δεν ενδιαφέρονται για κάτι περισσότερο από μια καλή θέση στην Ελλάδα. Τα κορίτσια ονειρεύονται και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Εξάλλου, εάν δεν το πετύχουν τώρα, πότε θα το πετύχουν; Στα 40; Σπυρ. Σπαν.

Αγάπη για το σωστό

Πήρε στο κτήμα του, στην Παλλήνη, μηχάνημα για να «φρεζάρει» το χώμα. Εβαλε μηχανικό για να του μετρήσει σωστά τη γωνία, ώστε να φτιάξει κανονικό τον τομέα ρίψης. Και, γενικά, ετοίμασε τα πάντα, ώστε ο αγώνας τριάθλου ρίψεων (σφαιροβολία, δισκοβολία, βαρύ όργανο) για βετεράνους αθλητές, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο κτήμα του παλαιού πρωταθλητή Ελλάδος και νυν παγκόσμιου πρωταθλητή και ρέκορντμαν στους βετεράνους, Βασίλη Μαγγανά, να είναι σωστά οργανωμένος και έγκυρος. Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και σε κάποιες διοργανώσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΣΕΓΑΣ. Ν. Α. Κων.

Αρσιβαρίστας από… κούνια

Το όνομα Σαλτσίδης σπανίως λείπει από την ελληνική άρση βαρών. Χθες, αγωνίσθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ο Χρήστος Σαλτσίδης. Είναι ανιψιός του κατόχου παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων και τρεις φορές μέσα στην οκτάδα Ολυμπιακών Αγώνων, Παύλου, και γιος του επίσης παλαιού πρωταθλητή, Φώτη, μεγάλου αδελφού του Παύλου. Τρίτη γενιά αρσιβαριστών, λοιπόν. Είναι αυτό που λέμε «το μήλο κάτω από τη μηλιά»… Ν. Α. Κων.

Κοινωνικά μηνύματα

Πρωτότυπες διοργανώσεις σχεδιάζει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας. Αυτή τη χρονιά, οι ιθύνοντές του σκέφτηκαν στο Κύπελλο «Ελπίδας», που διεξάγεται σήμερα και αύριο, να πάρουν μέρος και παλαιοί Ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων, οι οποίοι με τη βοήθεια των ιστιοπλόων θα γνωρίσουν το άθλημα αλλά και θα βοηθήσουν τον σκοπό του αγώνα, που είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων. Ετσι, μέσα από τους αγώνες περνάνε και κοινωνικά μηνύματα…Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή