Στην κόψη του ξυραφιού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα ή ογδόντα λεπτά απομένουν για την ενθρόνιση του νέου (Ολυμπιακού) ή του παλιού (Παναθηναϊκού) πρωταθλητή στη φετινή περίοδο; Η απάντηση θα δοθεί αύριο το απόγευμα στο κατάμεστο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Εκεί που ο γηπεδούχος Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή από την ανανέωση της διεκδίκησης του τίτλου σε πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ, την ερχόμενη Τετάρτη και πάλι στο ΟΑΚΑ και ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός να επιστρέφει τη μνήμη του, στη χρονιά που άρχισε την μεγάλη «δυναστεία» του. Το 1998, δηλαδή, όταν και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, με το τρίποντο του Νίκου Οικονόμου, μέσα στο ασφυκτικά γεμάτο Παλέ του Νέου Φαλήρου. Τότε βέβαια ήταν ο πέμπτος τελικός των πλέι οφ με την «αρπαγή» του τίτλου από τους «πράσινους» στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου, αλλά επειδή η ιστορία κάνει… κύκλους, ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώνει μια… ώρα αρχύτερα την κατάκτηση του «τρεμπλ» και μάλιστα να βρεθεί στη θέση του Ολυμπιακού που είχε πετύχει το ίδιο απόλυτο των στόχων του, πριν από 10 ακριβώς, χρόνια.

Θα μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» να χαρίσουν στους φιλάθλους και όχι στους οπαδούς που «καίγονται» μόνο για τη νίκη της ομάδας τους, έναν ακόμα τελικό, εφάμιλλο ποιότητας και σασπένς, όπως τον τρίτο αγώνα του ΟΑΚΑ; Δύσκολα, λόγω της αυξανόμενης ψυχολογικής πίεσης που θα έχουν και οι δυο, αφού οι τελικοί ολοκληρώνονται, αλλά δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες να χαρίσουν όμορφες στιγμές που ανεβάζουν τη θεαματικότητα του μπάσκετ. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του ανιαρού πρωταθλήματος στην κανονική διάρκειά του, καθώς οι τελικοί έχουν υπερασπιστεί το πρεστίζ του αθλήματος με το θέαμα που προσφέρουν, αλλά και με την κόσμια συμπεριφορά που έχουν δείξει οι δυο ομάδες στις έδρες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή