ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χρυσό μετάλλιο στο Τορίνο

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Θάνος Μαντζουράνης, Βασίλης Ρέππας και Χρήστος Βολικάκης με χρόνο 1΄18΄΄63 στο ομαδικό σπριντ στον δεύτερο αγώνα του ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας σε πίστα, που έγινε στο Τορίνο. Η δεύτερη ομάδα της Ελλάδος (Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, Ηλίας Κυριλής, Βασίλης Γαλάνης) αναδείχθηκε 4η με 1΄ 21΄΄35. Οι Βολικάκης και Μαντζουράνης θα διεκδικήσουν τις δύο από τις τρεις πρώτες θέσεις στο ατομικό σπριντ του αγώνα με αντίπαλο τον Σλοβάκο Ματέι Λικόφσκι. Την 5η θέση κατέλαβε ο έφηβος Πολυδωρόπουλος στα τέσσερα χιλιόμετρα ατομικής χρονομέτρησης των ανδρών, ενώ η Μαρία Τζουμανίκα στα 3.000 μ. ατομικής καταδίωξης κατέλαβε την 4η θέση. Επίσης, ο Πολυδωρόπουλος κατέκτησε την 8η θέση στους πόντους των εφήβων. Ο ποδηλάτης της Technal Kastro, Γιάννης Πασσαδάκης, κατέλαβε τη 19η θέση στον εξαήμερο αγώνα πίστας της Φιορεντζουόλα (Ιταλία).

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η τιμωρία στο Κύπελλο

Κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει τον πρώτο αγώνα της επόμενης περιόδου στον θεσμό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός, επειδή τιμωρήθηκε μ’ έγγραφη επίπληξη από τον αθλητικό δικαστή του μπάσκετ για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών του στον τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν πέντε παρατηρήσεις, ενώ θα πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο 8.800 ευρώ. Παράλληλα η ΚΑΕ Πανιώνιος τιμωρήθηκε με επίπληξη και συνολικό πρόστιμο 6.200 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στον τέταρτο αγώνα με τον Αρη για τον μικρό τελικό των πλέι οφ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρωμα Ελλάδας στο Πεκίνο

Ετος ελληνικού πολιτισμού διοργανώνουν οι Κινέζοι στο Πεκίνο από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2008 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό το θέμα συναντήθηκαν χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, με τον υφυπουργό Παιδείας της Κίνας, Τσανγκ Σινσένγκ. «Εχουμε την πεποίθηση ότι το 2008 θα συνδυαστούν ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος και κινεζικά πανεπιστήμια. Δύο αρχαίοι πολιτισμοί ανέλαβαν να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός και ένας από τους λόγους που αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που μαθαίνουν την κινεζική γλώσσα, κατά 40%», δήλωσε ο Γ. Ορφανός, ενώ ο Κινέζος υφυπουργός ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Το εμπόδιο του Εβερεστ

Την κατασκευή ενός νέου περιφραγμένου δρόμου για την κατασκήνωση βάσης του Εβερεστ άρχισε να κατασκευάζει η Κίνα, για να διευκολύνει την πρόσβαση των λαμπαδηδρόμων της Ολυμπιακής Φλόγας των Αγώνων του 2008 προς το υψηλότερο σημείο του πλανήτη, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αναβάθμιση του υπάρχοντος, μήκους 108 χιλιομέτρων, δρόμου από το χωριό Τινγκρί θα χρειαστεί τέσσερις μήνες και θα κοστίσει 150 εκατομμύρια γουάν, δηλαδή περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο δρόμος μέσα από το Θιβέτ θα χρησιμοποιηθεί ως ο κύριος δρόμος για την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία μέχρι την κατασκήνωση που βρίσκεται στα 5.200 μ., ενώ στη συνέχεια μία ειδική δάδα μεγάλου υψομέτρου θα μεταφέρει τη Φλόγα στην κορυφή που βρίσκεται στα 8.844 μ. Ο δρόμος θα χρησιμοποιείται και από τους τουρίστες που επισκέπτονται το βουνό, όμως πολλές ομάδες Θιβετιανών του εξωτερικού αλλά και υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Θιβέτ αντιτίθενται στη διέλευση της λαμπαδηδρομίας από την περιοχή, διότι θεωρούν ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς.

ΤΕΝΙΣ

Η Λένα συνεχίζει στο διπλό

Στο διπλό του ολλανδικού τουρνουά τένις «Ορντινα» θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της η Λένα Δανιηλίδου για διάκριση. Στο Β΄ γύρο του απλού έχασε από τη Σέρβα Αννα Ιβάνοβιτς με 6-7, 2-6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή