Τεχνικό… μοντέλο προσέλαβαν οι Κινγκς

Τεχνικό… μοντέλο προσέλαβαν οι Κινγκς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρέτζι Θίους είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των Σακραμέντο Κινγκς προκειμένου να αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας τον Ερικ Μάσελμαν, ο οποίος τους οδήγησε για πρώτη φορά από το 1998 σε αρνητικό ρεκόρ στην κανονική περίοδο.

Ο νέος τεχνικός των «βασιλιάδων» δεν διαθέτει καθόλου προπονητική εμπειρία στο ΝΒΑ, αφού μέχρι πρότινος είχε ρόλο τηλεσχολιαστή για την τηλεόραση των ΗΠΑ, ενώ έχει δουλέψει ως ηθοποιός και μοντέλο. Η μόνη προπονητική εμπειρία του Θίους ήρθε το 2005 όταν ανέλαβε το πανεπιστήμιο του Νιου Μέξικο, το οποίο οδήγησε στο πρωτάθλημα του NCAA για πρώτη φορά από το 1999. Επίσης, έχει διατελέσει στο παρελθόν βοηθός προπονητής στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο πλευρό του Ρικ Πιτίνο. Οι Κινγκς πριν από δύο εβδομάδες είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Σταν Βαν Γκάντι, ο οποίος τελικά, προτίμησε τους Ορλάντο Μάτζικ.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Μέχρι την Κυριακή ήμουν το αουτσάιντερ. Είμαι ένας κόουτς του ΝΒΑ που προπονούσα στο κολέγιο» ήταν τα λόγια του Θίους και συνέχισε: «Οι Ταρκάνιαν και Ρικ Πιτίνο με βοήθησαν. Πέρασα 13 χρόνια ως παίκτης κι αυτό πιστεύω ότι βοηθάει την καριέρα μου».

Ο 50χρονος κόουτς έχει αγωνιστεί για 13 χρόνια στο ΝΒΑ, ενώ έχει περάσει και από την Ελλάδα, αγωνιζόμενος τον Μάιο του 1993 με τη φανέλα του Αρη σε ένα και μόνο παιχνίδι, τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 9 πόντους. Ματς, στο οποίο οι «κίτρινοι» είχαν ηττηθεί με 96-89.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή