Πρεμιέρα με ντέρμπι «αιωνίων»

Πρεμιέρα με ντέρμπι «αιωνίων»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο μπάσκετ έκλεισε η τωρινή αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα, με ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο έμελλε να ανοίξει η επόμενη! Η κληρωτίδα είχε κέφια χθες και έβγαλε με το «καλημέρα» του νέου πρωταθλήματος το μεγάλο παιχνίδι των «αιωνίων αντιπάλων» του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στη Λεωφόρο στις 26 Αυγούστου. Είναι το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας και τονώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων χωρίς το καθιερωμένο… ζέσταμα. Για τις δύο ομάδες δεν είναι και ό,τι καλύτερο, με το σκεπτικό ότι θα επιθυμούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες λίγο αργότερα και όχι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου.

Η εκδήλωση για την κλήρωση έγινε στο Ηράκλειο και ακολούθησε διαφορετικό τρόπο για να βγει το πρόγραμμα. Σχηματίστηκε με βάση τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής, η οποία με το παλιό σύστημα θα ήταν η 22η δεύτερη του πρωταθλήματος. Για τηλεοπτικούς λόγους, κλειδάριθμους για να δίνουν εναλλάξ τα εντός έδρας παιχνίδια τους πήραν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό και ο Αρης με τη Σκόντα Ξάνθη (τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους τα έχει η ΝΕΤ), ενώ για λόγους εντοπιότητας, ο Αρης είχε (πρόσθετο) κλειδάριθμο με τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ με τον Εργοτέλη. Με το νέο σύστημα, οι ομάδες θα δώσουν δύο (και όχι μία όπως με το παλιό) φορές συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στον έναν γύρο και αντίστοιχα δύο φορές συνεχόμενα εντός έδρας ματς στον άλλο. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 6 ή 13 Απριλίου και τα πλέι οφ στις 17 Μαΐου.

«Το ποδόσφαιρο είναι σπορ και θέαμα. Αν το καταλάβουμε αυτό, θα μπορέσουμε να μαζέψουμε και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα όσα πετύχαμε την περυσινή χρονιά η οποία ήταν επιτυχημένη. Παλαιότερα αυτό φάνταζε πολύ δύσκολο, δηλαδή να καθίσουμε 16 πρόεδροι στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουμε για κάτι. Μαζί με τη στήριξη της ΕΠΟ και της Πολιτείας πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε» ήταν η σύντομη ομιλία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή