Μεταγραφικός «πυρετός»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η μεταγραφική κίνηση στην Ελλάδα να είναι μειωμένη, αλλά και στην Ευρώπη μέχρι στιγμής οι ομάδες κινούνται σε… ρηχά νερά. Ακόμα και παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου όπως η νεόπλουτη Τσέλσι, η βαθύπλουτη Μπαρτσέλονα και η γαλαζοαίματη Ρεάλ Μαδρίτης περνάνε από ακτίνες Χ κάθε μεταγραφικό τους στόχο, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τα περιθώρια αποτυχίας.

Στην Αγγλία εξαίρεση αποτελεί η Μάντσεστερ η οποία έχει αποκτήσει τους Χάργκριβς (Μπάγερν Μονάχου), Αντερσον (Πόρτο) και Νάνι (Σπόρτιγκ Λισσαβώνας) αντί περίπου 80 εκατ. ευρώ! Οσο για τους υπόλοιπους μεγάλους του Νησιού, η Τσέλσι, έχει συμφωνήσει με τους Ταλ Μπεν Χαΐμ, Κλαούντιο Πιζάρο και Στιβ Σίντγουελ. Κοινό σημείο και των τριών; Κανείς τους δεν δεσμευόταν με συμβόλαιο. Οσον αφορά την Λίβερπουλ, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ακολουθεί το μεταγραφικό πλάνο που υιοθέτησε ο Ισπανός στους «Κόκκινους». Ενα πλάνο το οποίο περιέχει παίκτες-εργαλεία όπως οι Βορονίν, Νέμεθ και Σίμπον. Στην Αρσεναλ εκτός από τον Λούκας Φαμπιάνσκι, δεν έχουν να επιδείξουν κάποια άλλη κίνηση, ενώ φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Τιερί Ανρί να προβάρει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Πάντως, στην ομάδα του «Καμπ Νου» όπως και στη Σεβίλλη, οι φήμες είναι πολλές αλλά δεν έχει επισημοποιηθεί κάποια μεταγραφή τους. Οσον αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» έχει αποσπάσει την υπογραφή του Μέτσελντερ από την Ντόρτμουντ.

Στην Ιταλία η πρόσφατη μάχη ανάμεσα σε Μίλαν και Ιντερ για τον Ντάβιντ Σουάζο «άναψε» τα αίματα. Τελικά, ο Σουάζο κατέληξε στους «ροσονέρι» με τους «νερατζούρι» να ψάχνουν ακόμα τον παρτενέρ του Ιμπραϊμοβιτς. Ενισχυμένη αναμένεται να παρουσιαστεί η Γιουβέντους με τους Αλμιρόν, Γκριγκέρα, Ιακουίντα, Κρισίτο, Μίκολι, Μολινάρο, Σαλιχάμιντζιτς και Τακινάρντι να φορούν τα ασπρόμαυρα της Μεγάλης Κυρίας, όπως και η Ρόμα μετά την απόκτηση των Ζουάν από τη Λεβερκούζεν και των Αλβαρεζ, Μπαρούσο, Μπρίγκι, Πιζάρο και Πιτ.

Τέλος, στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν Μονάχου πραγματοποιεί εντυπωσιακές κινήσεις αποκτώντας τους Γιάνσεν, Ντος Σάντος, Ριμπερί, Σλάουντραφ, Τόνι, Σόσα και Χαμίτ Αλτιντόπ. Από εκεί και πέρα η Βέρντερ Βρέμης έχει περιοριστεί στους Αντρέασεν και Πλατς, ενώ η Πρωταθλήτρια Στουτγάρδη έχει προχωρήσει στην απόκτηση των Γκλέντσον, Λιουμπόγια, Μάισνερ, Μπαστούρκ και Ραν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή