Τεστ για ρυθμική το Ευρωπαϊκό

Τεστ για ρυθμική το Ευρωπαϊκό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες… εξετάσεις εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Πάτρας (19-23 Σεπτεμβρίου) θα δώσουν οι αθλήτριες του ατομικού της ρυθμικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θ’ αρχίσει την επόμενη εβδομάδα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η αντίστοιχη διοργάνωση των νεανίδων, όπου οι πιτσιρίκες της ελληνικής γυμναστικής έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα και μετάλλιο στις κορίνες.

Με οκτώ αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στους αγώνες του Μπακού. Στο ατομικό θ’ αγωνιστούν η έμπειρη Ελίνα Ανδριόλα και η 17χρονη Ευαγγελία Γκουτρουμπή. «Είχα ένα μικρό πρόβλημα με έναν τραυματισμό, αλλά τώρα είμαι καλά. Θα προσπαθήσω να περάσω στους τελικούς των οργάνων και, εφόσον τα καταφέρω, θα διεκδικήσω μια διάκριση. Βέβαια, για αυτή τη χρονιά ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη χώρα μας», μας είπε η Ελίνα Ανδριόλα. Στο ανσάμπλ νεανίδων θα πάρουν μέρος οι Ελένη Ταμπάκη, Αντωνία Παπαϊωάννου, Μαρία Κωνσταντίνου, Βασιλική Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη με αναπληρωματική την Γεωργία Μπότση. «Αυτά τα κορίτσια θα στελεχώσουν στο μέλλον την εθνική γυναικών. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Για περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε. Στο λίγο διάστημα (21 ημέρες) που είμαστε στην ομοσπονδία βοηθήσαμε να πάνε σε έναν αγώνα προετοιμασίας. Σίγουρα χρειάζονταν και άλλοι αγώνες», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, του Αζερμπαϊτζάν, θα συμμετάσχουν περισσότερες από 200 αθλήτριες από 33 χώρες. Το επίπεδο αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό, καθώς στο ατομικό γυναικών οι περισσότερες αθλήτριες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας προκειμένου να διεκδικήσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

– Στο κλειστό της Μίκρας θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο τα πανελλήνια πρωταθλήματα ενόργανης παίδων – κορασίδων. Θα πάρουν μέρος 53 κορίτσια και 48 αγόρια από 18 σωματεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή