Πού θα χωρέσουν όλοι;

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανρι-μανία έχει καταλάβει την πόλη της Βαρκελώνης μετά την ολοκλήρωση χθες της μεταγραφής του Τιερί Ανρί από την Αρσεναλ στην Μπαρτσελόνα προς 24 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γάλλος στράικερ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και δεν βλέπω την ώρα να δείξω στους φιλάθλους τι μπορώ να κάνω γι’ αυτούς» δήλωσε χθες στην επίσημη παρουσίασή του ο Ανρί, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας δεν μπορούσε να κρύψει την υπερηφάνεια του: «Ο Τιερί είναι παίκτης που κυνηγούσαμε επί πολλά χρόνια και επιτέλους είναι εδώ. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και δεδομένων της ποιότητας, της πείρας και της αφοσίωσής του, έρχεται στην Μπαρτσελόνα στην καλύτερη στιγμή» δήλωσε ο Ζοάν Λαπόρτα.

Το Νο 14

Οπως στην Αρσεναλ, ο Ανρί θα φορέσει και στην Μπαρτσελόνα τη φανέλα με το νούμερο 14, που είναι θρυλικό για τους Καταλανούς, αφού αυτό ήταν το νούμερο στη φανέλα του Γιόχαν Κρόιφ.

Μετά τις χθεσινές ιατρικές εξετάσεις ο γιατρός της ομάδας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ο «Τιτί» θα υποβληθεί σε ειδικό πρόγραμμα στο Παρίσι για να διορθωθεί μια ανισορροπία στη βουβωνική χώρα, ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα στις 21 Ιουλίου.

Εκατοντάδες φίλοι της Μπαρτσελόνα περίμεναν έξω από το «Καμπ Νου» για να δουν το νέο αστέρι της ομάδας με τα μάτια τους, συζητώντας πώς ονειρεύονται να είναι στη νέα περίοδο η επίθεση των «μπλαουγκράνα»: Με Ροναλντίνιο, Ανρί, Ετό και Μέσι, ή μήπως δεν θα χωρέσουν όλοι; Γκάλοπ της τοπικής εφημερίδας «Μούντο Ντεπορτίβο» δείχνει ότι οι περισσότεροι θέλουν να χωρέσει και τους τέσσερις στην ομάδα ο κ. Ράικαρντ, αλλά εάν βγει κάποιος, αυτός να είναι ο Ετό!

Ο Τουρέ κι οι άλλοι

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει πλέον φόρα στις μεταγραφές, αφού «μπλαουγκράνα» είναι πλέον και ο παλιός μας γνώριμος από τον Ολυμπιακό, Γιάγια Τουρέ, ενώ είναι κοντά στη συμφωνία και με τον Ρουμάνο Κρίστιαν Κίβου της Ρόμα. Στόχο αποτελεί και ο Αμπιντάλ της Λιόν, με την οποία η Μπάρτσα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή.

Ο 24χρονος Γιάγια, αδελφός του πρώην συμπαίκτη του Ανρί στην Αρσεναλ, Κόλο Τουρέ, κόστισε περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα για να τον φέρει στο «Καμπ Νου» από τη Μονακό.

«Είναι σπουδαία ευκαιρία για μένα, διότι η Μπάρτσα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο» είπε την Κυριακή στο αεροδρόμιο της καταλανικής πόλης ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. «Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για μένα να παίξω στην Μπαρτσελόνα» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή