Αμυνα τέλος, τώρα επίθεση

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτος στον κορμό, δέκατος στην ομάδα, έγινε ο Φεντερίκο Χαβιέρ Ασκάρατε. Ο Αργεντινός αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τέσσερα χρόνια.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ενώ έδειξε με δηλώσεις του να έχει υψηλούς στόχους. «Η ΑΕΚ είναι μια σημαντική ομάδα στην Ελλάδα, που παλεύει πάντα για το πρωτάθλημα και συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα επιδιώξω να προσαρμοστώ γρήγορα σε ένα τρόπο ζωής και μια χώρα που δεν γνωρίζω. Θέλω να ενσωματωθώ στην ομάδα, να γνωρίσω του νέους μου συμπαίκτες και προπονητές όσο γίνεται πιο γρήγορα και να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα, που είναι να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να στεφθούμε πρωταθλητές».

Με τον Ασκάρατε, πιθανότατα, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις μεταγραφές στην άμυνα, αφού έχει αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, τον Αργεντίνο και τον Ζεράλντο Αλβες, ένα δεξί μπακ, τον Εντσον Ράμος και ένα αριστερό, τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα.

Πλέον ο επόμενος στόχος είναι η ενίσχυση της γραμμής κρούσης, αλλά και του τερματοφύλακα. Ο Ισπανός βρίσκεται στην Ισπανία και αναμένεται να επιστρέψει έχοντας βρει έναν επιθετικό. Ο Αντονίτο παραμένει πρώτη επιλογή, αρκεί, βέβαια, ο ποδοσφαιριστής να μείνει ελεύθερος από τη Σεβίλλη. Υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον για τον Χάρη Παππά, από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Αναφορικά με τη θέση του τερματοφύλακα ο Στέφανο Σορεντίνο φέρεται να μετακομίζει στην Ιταλία και την Τορίνο. Και αυτό διότι ο Κριστιάν Αμπιάτι αποδέχθηκε την πρόταση και τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ της Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού η πρόταση ανανέωσης της «γκρανάτα» δεν ξεπερνούσε τις 700.000. Μάλιστα, ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως προτού πάρει την οριστική του απόφαση, ο Αμπιάτι επικοινώνησε με τον πρώην συμπαίκτη του στη Μίλαν, Ντεμέτριο Αλμπερτίνι, ο οποίος έχει θητεύσει στην ομάδα της Μαδρίτης και του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο.

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει την Τορίνο να βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα. Ιταλικά δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα «La Stampa», η οποία εδρεύει στο Τορίνο, αναφέρουν πως θα συναντηθεί άμεσα ο μάνατζερ του Σορεντίνο, Μπέπε Μπονέτο, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, κ. Αντονέλι και υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως ο Σορεντίνο θα επιστρέψει στην Τορίνο. Πάντως ακόμα κι ίδιος δηλώνει άγνοια για το μέλλον του. Σε δηλώσεις του σε site που ασχολείται με την Τορίνο, δήλωσε πως αυτή είναι η ομάδα της καρδιάς του και πως περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης. Φυσικά, μένει να ικανοποιηθεί οικονομικά και η ΑΕΚ, που έχει τον τελευταίο λόγο και φέρεται να αξιώνει περίπου ένα εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή