Γουίμπλεντον: Πρόκριση φαβορί και… βροχής

Γουίμπλεντον: Πρόκριση φαβορί και… βροχής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τρίτο γύρο του φημισμένου τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον προκρίθηκαν τα φαβορί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, που αγωνίστηκαν χθες. Μοναδική εξαίρεση η Γαλλίδα, Ναταλί Ντεσί (7η στο ταμπλό), η οποία έχασε από την Νικόλ Βαϊντίσοβα (Τσεχία, 14η) με 2-6, 6-7. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε ολοκληρωθεί, λόγω βροχής, ο αγώνας της Λένας Δανιηλίδου με την Τσέχα, Λούσι Σαφάροβα ενώ, καιρού θέλοντος, σήμερα ο Κύπριος, Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει τον Γάλλο, Νικολά Νεβιλντέ.

Μόνο στο τρίτο σετ «χαλάρωσε» ο Αντι Ρόντικ (3ος) και παραλίγο να το χάσει από τον Ταϊλανδό, Ούντομτσοκ. Τελικά, ο Αμερικανός νίκησε με 6-3, 6-4, 7-6. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Γάλλος Γκασκέ (12ος) από τον συμπατριώτη του, Μάι (6-4, 6-3, 6-4) ενώ ο Φερνάντο Γκονθάλεθ (5ος) δυσκολεύτηκε απέναντι στον Κολομβιανό, Γάλα αλλά, τελικά, υπερίσχυσε με 4-6, 6-3, 6-4, 7-6. Ο Ισπανός Φερνάντο Βερντάσκο νίκησε τον Ιταλό, Ανδρέα Σέπι με 6-3, 6-2, 6-4.

Η βροχή πήγε αρκετά πίσω το πρόγραμμα των γυναικών. Ετσι, στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, η Τσέχα, Βαϊντίσοβα (7-6, 6-2 την Ιταλίδα, Κναπ), η Σέρβα, Ανα Ιβάνοβιτς (6-0, 7-6 την Ουγγαρέζα, Ζινκ) και η Ρωσίδα, Ντινάρα Σάφινα (7-5, 7-6 την Ουκρανή Μπονταρένκο). Σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην Αυστραλή, Αλίσια Μόλικ πραγματοποίησε η Σερίνα Γουίλιαμς (7η). Η Αμερικανίδα νίκησε με 7-6, 6-3 και πήρε το «εισιτήριο» για τον τρίτο γύρο. Εύκολη πρόκριση πήρε και η κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη, Ζιστίν Ενίν. Η Βελγίδα συνέτριψε τη Ρωσίδα, Βέρα Ντουσέβινα με 6-0, 6-4. Χωρίς να… ιδρώσουν πέρασαν στον γύρο η Σέρβα, Γελένα Γιάνκοβιτς (6-1, 6-1 τη Γκαϊντίσοβα από τη Σλοβακία) και η Ελβετή, Μαρτίνα Χίνγκινς (6-1, 6-2 την Γιαπωνέζα, Νακαμούρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή