Πανιά από Κασκάις σε Πεκίνο

Πανιά από Κασκάις σε Πεκίνο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναπληρωματική αθλήτρια θα ταξιδέψει το σκάφος μας στα «Ινγκλινγκ» προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, που αρχίζει τον Ιούλιο στο Κασκάις της Πορτογαλίας. Η κυβερνήτης, Σοφία Μπεκατώρου, αποφάσισε να πάρει μαζί και την Αυγή Βάσση καθώς η Σοφία Παπαδοπούλου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή της στον τόσο κρίσιμο αγώνα. Στο Κασκάις θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα κόσμου σε όλες τις Ολυμπιακές κατηγορίες και από εκεί θα γίνει γνωστό το 75% των σκαφών που θα δώσουν το 2008 το «παρών» στους Αγώνες του Πεκίνου. Εφόσον μια χώρα δεν καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» από την Πορτογαλία θα έχει ακόμη μια ευκαιρία στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2008, που θα γίνει τον Ιανουάριο. Φιλοδοξία όλων των αθλητών μας που θ’ αγωνιστούν στο παγκόσμιο είναι να τελειώνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα με τις προκρίσεις.

«Είμαστε έτοιμες για το παγκόσμιο. Ελπίζουμε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη Σοφία αλλά, όπως και να ‘χει πήραμε και αναπληρωματική. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπούμε στις 12 πρώτες χώρες και να πάρουμε την πρόκριση για το Πεκίνο», μας είπε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης των «470» και νυν αθλήτρια των «Ινγκλινγκ», Σοφία Μπεκατώρου. Η πρόκριση είναι ο βασικός στόχος και του πρωταθλητή μας στα «Λέιζερ», Βαγγέλη Χειμώνα: «Πρέπει να έρθω μέσα στις 30 πρώτες χώρες. Στη συνέχεια, θα κυνηγήσω ένα πλασάρισμα στη δεκάδα».

Ποιοι θα αγωνιστούν

Στη διοργάνωση της Πορτογαλίας με το εθνόσημο θ’ αγωνιστούν οι: 470 ανδρών: Π. Μάντης – Θ. Πολυχρονίδης, Α. Κοσματόπουλος – Α. Παπαδόπουλος, Γ. Βασιλάς – Ε. Μιτάκης, Π. Καμπουρίδης – Γ. Ωρολογάς, Μ. Μηλαίος – Π. Καγιαλής, 470 γυναικών: Μ. Σαμπάτη – Μ. Χιονά, Φινν: Α. Παπαθανασίου, Τορνέιντο: Ι. Πασχαλίδης – Κ. Τριγκώνης, Σταρ: Λ. Πελεκανάκης – Γ. Στυλιανός, 49άρια: Α. Παχούμας – Α. Σιούζιος, Λέιζερ Στάνταρ: Α. Μπουγιούρης, Ε. Χειμώνας, Ράντιαλ: Β. Κραβαριώτη, Ε. Μαντζαράκη, RSX ανδρών: Ν. Κακλαμανάκης, Β. Κοκκαλάνης, Θ. Καμπάς, Γ. Φράγκος, Γ. Καραγιώργος, RSX γυναικών: Α. Φράϊ, Α. Σκαρλάτου, Α. Δαύρου, Ινγκλινγκ: Σ. Μπεκατώρου – Σ. Παπαδοπούλου – Χ. Χαραμουντάνη και αναπληρωματική η Αυγή Βάσση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή