ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗΝ Ελλaδα έχουμε… δύο πρωταθλήματα, κυρίως στο ποδόσφαιρο, αλλά ώς ένα βαθμό και στα άλλα ομαδικά αθλήματα. Το πρώτο, το αγωνιστικό, που αρχίζει στα τέλη Αυγούστου και αυτό το μετεγγραφικό που «παίζεται» και τους… δώδεκα μήνες του χρόνου. Στο δεύτερο, σε αντίθεση με το πρώτο, τον τίτλο, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τον κατακτούν σχεδόν όλες οι ομάδες.

ΕΩΣ και προχθές, αναμφισβήτητα η ΑΕΚ με τον Ριβάλντο, ήταν «πρωταθλήτρια». Οι υπόλοιποι που έχει πάρει δεν μπορούσαν μόνοι τους να της δώσουν τον «τίτλο». Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να την ακολουθήσει, αφού η όλη ιστορία με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, τον είχε «φρενάρει». Οσο για τον Παναθηναϊκό, ο Ν’ Ντογιέ και ο Μάλαρτζ είχαν σχεδόν ξεχαστεί.

ΑΠΟ την περασμένη Παρασκευή με την απόκτηση του Νούνιες και χθες με τον Γκαλέτι, άρχισε η «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση. Κάτι που αναμένεται να γίνει και από τους «πράσινους», οι οποίοι σίγουρα δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αφού ήδη πολλές θέσεις στην Παιανία έχουν εκκενωθεί για να έρθουν οι νέοι παίκτες. Να είστε σίγουροι, πως για ορισμένους, όποιοι κι αν είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, ο Παναθηναϊκός θα είναι «πρωταθλητής» του Καλοκαιριού. Όπως για κάποιους άλλους, η ΑΕΚ και για άλλους ο Ολυμπιακός.

ΕΤΣΙ γίνεται εδώ και χρόνια. Ο κάθε οπαδός, με τη βοήθεια της εφημερίδας που διαβάζει, ανακηρύσσει την ομάδα του «πρωταθλήτρια», όχι μόνο της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και της αγωνιστικής. Και επειδή στην Ελλάδα τους τίτλους μονοπωλούν δύο με τρεις ομάδες, είναι φυσικό, ένας στους τρεις να… δικαιώνεται. Χωρίς, φυσικά, να θυμάται κανείς τι έγραφαν και τι πούλαγαν οι «ειδικοί» των άλλων δύο, αφού όλοι διαφημίζουν την μία σωστή «προφητεία», ξεχνώντας ηθελημένα τις «αποκλειστικότητες» που αράδιαζαν επί εβδομάδες.

ΕΙΝΑΙ γεγονός πως οι καλοί παίκτες κάνουν και την καλή ομάδα. Ομως ο «καλός» δεν είναι πάντα αυτός που κοστίζει πολλά ή πλασάρεται σαν τέτοιος. Είναι αυτός που βαθμολογείται κάθε αγωνιστική σύμφωνα με την προσφορά του. Τα παραδείγματα πολλά και τα γνωρίζετε όλοι.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ είναι τουλάχιστον ανόητο, να θεωρούν κάποιοι από τώρα πως ο Ολυμπιακός, αν τελικά πάρει και τους άλλους που θέλει ο Ιλια Ιβιτς, θα είναι ο πρωταθλητής και το 2008. Ή ότι η ΑΕΚ, ενισχυμένη με τον Ριβάλντο, θα διεκδικήσει έως το φινάλε τον τίτλο, ενώ ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα πάντα με τους παίκτες που πήρε και θα πάρει, δεν θα είναι σε θέση να απειλήσει τους δύο πρώτους.

ΑΝ παρ’ όλα αυτά θα έπρεπε να δώσουμε ένα προβάδισμα στα προγνωστικά μας για μία ομάδα, έτσι για να είμαστε στο κλίμα της εποχής, αυτή είναι η ΑΕΚ. Οχι γιατί πήρε τον Ριβάλντο, αλλά διότι η διοίκησή της κράτησε τον Φερέρ, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Σε αντίθεση, ο Λεμονής θα πρέπει να μοντάρει παίκτες που τους επέλεξε ο Ιβιτς, ενώ ο Πεσέϊρο να ξεκινήσει από την… εκμάθηση των ονομάτων των ποδοσφαιριστών που θα έχει στη διάθεσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή