To μέλλον στη Βάρκιζα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέλλον της διεθνούς ιστιοπλοΐας έχει δώσει ραντεβού στη Βάρκιζα, όπου από τις 13 ώς και τις 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί το «ανοικτό» Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με σκάφη Οπτιμιστ. Περί τους 250 ιστιοπλόους, αγόρια και κορίτσια, θα πάρουν μέρος και ανάμεσά τους 15 Ελληνες, που φιλοδοξούν να συνεχίσουν τις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Πέρσι πρωταθλητής Ευρώπης είχε αναδειχθεί ο Θεοφάνης Καββάς, ενώ στην ξεχωριστή κατηγορία των κοριτσιών Ελληνίδες είχαν πάρει όλα τα μετάλλια. Η Ελλάς ως διοργανώτρια έχει το δικαίωμα συμμετοχής με δύο ομάδες (14 αθλητές) και λόγω της νίκης του Καββά μία επιπλέον συμμετοχή. Ετσι, θ’ αγωνισθούν οι Θεοφάνης Καββάς, Ανδρέας Μπακατσιάς, Παναγιώτης Στάθης, Γιώργος Πανάγος, Αλέξανδρος Καββάς, Φρατζέσκος Μπακατσιάς, Γιάννης – Χρήστος Μιτάκης, Γιώργος Καρώνης, Χαράλαμπος Μαυρογιώργης, Μαρία Βουλγαράκη, Ελισάβετ Πυρόλοφ, Νεφέλη Παπαγιαννάκου, Βρεττή Ξηνταράκου, Μαρία Δρόσου και Πολυξένη Σαρρή. Από τον υπεύθυνο των αγώνων και τεχνικό σύμβουλο, παλαιό πρωταθλητή, Βαγγέλη Ρωμαίο εκφράστηκε η αισιοδοξία για τη συνέχιση των επιτυχιών. Διοργανωτής όμιλος είναι, σε συνεργασία, με την Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΙΟ), ο ΝΑΟ Βάρης – Βάρκιζας (ΝΑΟΒΒ). Ο πρόεδρος του ομίλου, Ιωάννης Μαρκουλάκος εξέφρασε το παράπονό του, ότι η Πολιτεία αλλά και ο τοπικός Δήμος δεν συμβάλλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης. «Ελπίζω να είναι αμέλεια της Πολιτείας και πως τελικά θα μας βοηθήσει. Οσο για τον Δήμο, μας είπαν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα». Επισήμανε δε, ότι το 2001, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είχε γίνει στη Βάρκιζα, το υπουργείο είχε δώσει 25 εκατομμύρια δραχμές.

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι η ανάθεση πολλών σημαντικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, δείχνει την εμπιστοσύνη, που έχουν οι ξένοι στην Ελλάδα για τη δυνατότητα τέλεσης καλών αγώνων.

Στο πρωτάθλημα θα εκπροσωπηθούν 32 χώρες της Ευρώπης και έξι εκτός αυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή