Για την Ελενα Ακρίτα όλα δύσκολα….

Για την Ελενα Ακρίτα όλα δύσκολα….

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον χειμωνα η αθλητικογραφία κάνει κριτική, επισημαίνει τα κακώς κείμενα, διαμαρτύρεται, αποκαλύπτει. Το καλοκαίρι η αθλητικογραφία κάνει μεταγραφές – όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν τον ερχομό του χειμώνα!

Φετοσ οι αθλητικές εφημερίδες ζουν χάρη στο ποδόσφαιρο που δεν παίζεται ένα υπέροχο καλοκαίρι. Οι τρεις μόνιμοι διεκδικητές του τίτλου (ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ) ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν μεταγραφές, γιατί πέρυσι το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν ήταν κάτω του μετρίου. Με δεδομένη την ανάγκη για «σωτήρες» ήταν σίγουρο ότι θα ζούσαμε στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων το πανηγύρι του τρελού.

Φυσικα όσο πιο μεγάλο είναι το όνομα του ξένου παίκτη που θα αποκτηθεί τόσο πιο μεγάλο είναι το παραμύθι – αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί το κοινό: και στις αμερικανικές ταινίες blockbuster γίνονται συνεχώς απίθανα πράγματα, αλλά τα ρεκόρ εισιτηρίων είναι δεδομένα! Φέτος είναι ένα βήμα από το να κλείσουν στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟ και στην ΑΕΚ ο Μακελελέ, ο Τόμασον, ο Εμερσον, ο Μπουμσόνγκ, ο Μάξι Λόπεζ, ο Γκαγιάρδο: δεν θα ‘ρθει κανένας από αυτούς, το βήμα που απομένει παραείναι μεγάλο, αλλά μετράει η ιστορία και όχι το αποτέλεσμα.

Στο μεταξυ έχουμε γυρίσει στις εποχές της δεκαετίας του ’80 όταν η αθλητικογραφία καλοκαιριάτικα ήταν ένα πραγματικό εμπόριο ονείρων. Τότε η συνηθισμένη τακτική ήταν αυτή των διλημμάτων. Ο Ολυμπιακός, π.χ., έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στον Χάνσι Μίλερ (που τον διεκδικούσε και η Ιντερ), στον σέντερ φορ της Εθνικής Βουλγαρίας Ζελιάσκοφ και στο παγοθραυστικό από τη Σουηδία Τόμας Αλστρομ. Τότε δεν υπήρχαν τεχνικοί διευθυντές και το μπάτζετ ήταν άγνωστη λέξη.

Το σπουδαιοτερο; Δεν μεταδίδονταν τηλεοπτικά εκατοντάδες ματς από συνδρομητικά κανάλια και ο κόσμος δεν είχε γνώση περί τίνος επρόκειτο. Ηξερε τον Χάνσι Μίλερ (που πάντοτε πήγαινε στην Ιντερ), είχε ακούσει κάτι για τον Ζελιάσκοφ και αγνοούσε τον Αλστρομ, που όμως για να βρίσκεται στη λίστα με τους άλλους δύο θα ‘πρεπε να είναι το ίδιο καλός: δεν ήταν, αλλά έρχονταν, ζούσαμε εμείς καλά και αυτός καλύτερα.

Φετοσ ζουμε παραμύθια χωρίς τέλος. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ αυτή την εβδομάδα αρχίζουν προετοιμασία και δεν έχουν κάνει ούτε τις μισές μεταγραφές από αυτές που υπολόγιζαν. Στην ΑΕΚ όταν ξεκίνησε το μεταγραφικό παζάρι έλεγαν ότι η πρώτη τους προτεραιότητα ήταν να βρεθεί ο επιθετικός που τόσο έλειψε πέρυσι: δύο μήνες αργότερα έχουν έρθει Βραζιλιάνοι αμυντικοί, Ελληνόπουλα για τον πάγκο, Αργεντινοί από τη Β΄ ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ριβάλντο που προέκυψε ως διά μαγείας, αλλά ο επιθετικός ακόμα αναζητείται!

Την ΚυριακΗ, αν δεν κάνω λάθος, τελείωσε η «Βέρα στο Δεξί». Οι μεταγραφές των ελληνικών ομάδων φέτος ειδικά δεν βλέπω να τελειώνουν. Από τη στιγμή που ο Μορφέο ζήτησε χρόνο για να πείσει την γυναίκα του να πει το «ναι» και ο Εμερσον συζητάει να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει με τον Δημούτσο, η συμπαθέστατη Ελενα Ακρίτα πρέπει να αρχίσει ν’ ανησυχεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή