Λίκα: Θέλω μετάλλιο στο Πεκίνο

Λίκα: Θέλω μετάλλιο στο Πεκίνο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σάβα Λίκα και χθες κέρδισε την καρδιά όλων με τη μαχητικότητά της και τις εκδηλώσεις χαράς έπειτα από κάθε καλή βολή της. «Εχω κολλήσει. Δεν μπορώ να μιλήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες. Την ομοσπονδία, τον προπονητή μου, τους συναθλητές μου, τους φιλάθλους. Ολους. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είχα ένα απωθημένο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που δεν είχα μπει στην οκτάδα, και τα κατάφερα εδώ. Κάποιοι πίστεψαν σε μένα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ολα πήγαν καλά. Τα χρόνια δεν με πήραν ακόμα. Μπορώ και παραπάνω. Θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο», τόνισε.

Ικανοποιημένη από την προσπάθειά της, η οποία της απέφερε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και με μία δόση πικρίας επειδή, για άλλη μία φορά, δεν πήρε το χρυσό, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα της η Πηγή Δεβετζή:

«Το μετάλλιο αυτό μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Παρουσιάστηκε και άλλη μία αθλήτρια, την οποία περιμέναμε να πηδήσει πολύ, η Σαβίνε, η οποία, όμως, με ένα μόνο καλό άλμα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Μετά το πρώτο καλό άλμα στα 15,04, ρίσκαρα για κάτι καλύτερο και γι’ αυτό ήρθαν και τα πολλά άκυρα. Είναι θέμα τακτικής αυτό. Είμαι ευχαριστημένη από το χάλκινο μετάλλιο, αλλά ήθελα το χρυσό. Κάθε χρόνο όλο λέμε, “του χρόνου”. Να δούμε πότε θα γίνει αυτό, επιτέλους. Η Λεμπέντεβα μου είπε ότι ήταν κουρασμένη και φάνηκε αυτό. Πιστεύω ότι είμαστε το πιο σταθερό δίδυμο», τόνισε. Επόμενος στόχος της Πηγής είναι ο τελικός του γκραν πρι στη Στουτγκάρδη στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Ζέστη, αέρας, βροχή. Δεν ήμουν τόσο δυνατή όσο χρειαζόταν. Τον Ιούνιο δεν ήταν καν στην σκέψη μου να έλθω. Εκανα το όριο και ήλθα να δοκιμάσω. Ισως συνεχίσω φέτος. Θέλω να τερματίσω άλλον έναν αγώνα. Τώρα, για του χρόνου θα γίνω πιο δυνατή και θα συνεχίσω για το Πεκίνο», δήλωσε η Τσουμελέκα.

«Ημουν πολύ καλά, γι’ αυτό στεναχωριέμαι. Φταίνε λίγο το άγχος, λίγο ο καιρός. Για τις αθλήτριες που έχουν στα πόδια τους άλματα στα 2 μ., είναι εύκολο να περάσουν το 1,94 μ. Για τις άλλες, όχι. Εκανα πολλά λάθη στα χαμηλά άλματα και μετά μου έλειπαν δυνάμεις. Εχω στεναχωρηθεί γιατί ήμουν καλά, διαφορετικά δεν θα μ’ ένοιαζε τόσο, αφού οι στόχοι της χρονιάς έχουν επιτευχθεί (ΣΣ: αναδείχθηκε 2η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων). Την εμπειρία του μεγάλου αγώνα την βίωσα. Ηταν ένα σκαλί για του χρόνου. Ελπίζω να μη κάνω αυτά τα λάθη. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ ψηλό. Δεν αποκλείεται την Κυριακή να δούμε και παγκόσμιο ρεκόρ από την Βλάσιτς», υπογράμμισε η Στεργίου.

Ο Κινέζος, Λιού Σιάνγκ, μ’ εκπληκτική κούρσα στα τελευταία 20-25 μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 110 μ. μ’ εμπόδια. Τ’ αποτελέσματα: Λιου Σιάνγκ (Κίνα) 12.95, Τραμέλ (ΗΠΑ) 12.99, Πέιν (ΗΠΑ) 13.02, Ρόμπλες (Κούβα) 13.15, Σι Ντόνγκπενγκ (Κίνα) 13.19, Ντεμιντιούκ (Ουκρανία) 13.22, Κινιόνες (Ισπανία) 13.33, Γουίγκναλ (Τζαμάικα) 13.39.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή