Πίεση και έλεγχος ρυθμού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίεση από πολύ ψηλά και έλεγχος του ρυθμού είναι κατά τον Ζοσέ Πεσέιρο τα «όπλα» που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός για να βγει νικητής στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πρόθεση του Πορτογάλου τεχνικού είναι να βγάλει την ομάδα μπροστά με μια πολύ επιθετική άμυνα, για να μην επιτρέψει την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους «ερυθρόλευκους» και να ελέγξει τον ρυθμό, μεταφέροντας το παιχνίδι περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή και όχι στη δική του.

Αν και στις τελευταίες προπονήσεις ο Πεσέιρο δείχνει να ανακατεύει την τράπουλα, χρησιμοποιώντας ανάμεικτες ενδεκάδες, με βάση τη συνολική εικόνα από τα όσα δοκίμασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για όλες τις θέσεις, με εξαίρεση αυτή του τερματοφύλακα, όπου ο Γκαλίνοβιτς και ο Μάλαρτζ μοιάζει να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Στα άκρα της άμυνας, δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Νίλσον δεξιά, ενώ στα αριστερά, πιο πιθανή είναι η λύση του Λεοντίου, μιας και ο Φύσσας έχει μόνο προπονήσεις στα πόδια του και ο Βύντρα αποπροσανατολίστηκε με το σίριαλ της μεταγραφής του στη Χέρτα. Στο κέντρο της άμυνας, παρτενέρ του Γκούμα αναμένεται να είναι ο Ενακαρίρε (ο Σαριέγκι έπαιξε ελάχιστα στον φιλικό με την Κατάνια και δεν έχει άλλο παιχνίδι με την ομάδα), ενώ στη μεσαία γραμμή, σίγουροι θεωρούνται οι Καραγκούνης, Μάτος. Τις άλλες δύο θέσεις τις διεκδικούν οι Τζιώλης, Δημούτσος, Νίνης, με πιθανότερους τους δύο πρώτους. Στην επίθεση, το αναμενόμενο δίδυμο είναι αυτό του Ν’ Ντογιέ με τον Παπαδόπουλο.

Εκτός πλάνων του Πεσέιρο παραμένουν οι τραυματίες Ιβανσιτς, Μόρις, Γκονζάλες, Σέριτς, Δάρλας, Σιόντης και ο τιμωρημένος Σαλπιγγίδης. Η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από την περασμένη εβδομάδα, πριν προκύψει η αναβολή του πρωταθλήματος. Οπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, στο γήπεδο θα βρίσκονται μόνο οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, αλλά παρ’ όλα αυτά, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά, θα γίνεται ταυτοπροσωπία και είναι απαραίτητο οι κάτοχοί τους να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή