Πισω απο τις Καμερες

5' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουν τι θέλουν…

Καμιά φορά δεν βγαίνει νόημα, δεν υπάρχει λογική. Τόσα χρόνια κατηγορούσαμε τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ότι ανέβαζε τον πήχυ ψηλά ζητώντας απ’ τους παίκτες των Πειραιωτών να πορευθούν στο μονόδρομο της ευρωπαϊκής διάκρισης. Κάτι που είχε αποτέλεσμα να δημιουργείται πίεση για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα στην Ευρώπη.

Τώρα, ο Τάκης Λεμονής αποφεύγει όπως… ο διάολος το λιβάνι να μιλήσει για πορείες. Ενα πράγμα θα ζητήσει απ’ τους παίκτες του όταν έρθει η ώρα να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ: να χαρούν την παρουσία στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αυτήν την αλλαγή στην… ευρωπαϊκή πολιτική των «ερυθρολεύκων» ορισμένοι έσπευσαν να την παρουσιάσουν ως φόβο. Δεν βγαίνει άκρη, όμως.

Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνουν στον Ολυμπιακό; Να μην στοχεύουν ψηλά, αλλά και να μην βλέπουν την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με χαρά (προκειμένου, όπως είπαμε, να… αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα). Αρχίζουμε και πιστεύουμε ότι υπάρχουν στιγμές που γίνεται κριτική, απλά για να γίνεται, χωρίς να υπάρχει ο στόχος του ουσιαστικού αποτελέσματος. Ισως και επειδή ο Ολυμπιακός… πουλάει. Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι είναι το καλύτερο αθλητικό προϊόν στη χώρα μας. Ν. Ν. Γ.

Καλό σημάδι…

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα χάσει για πρώτη φορά ντέρμπι «αιωνίων» στο πρωτάθλημα απ’ το 1996, οπότε και φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Είχε απουσιάσει, πάντως, και από ένα ντέρμπι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Τότε, ήταν προπονητής ο Τάκης Λεμονής και ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει τον Παναθηναϊκό με 4-1. Μπορεί να είναι καλό σημάδι, λέει ο αρχηγός…

Υπουλη κλήρωση

Ακούσαμε πολλά και διαβάσαμε πολλά περισσότερα σχετικά με το αποτέλεσμα της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, που έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Βέρντερ Βρέμης και τη Λάτσιο. Το καλύτερο μας το ψυθίρισε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Είναι ύπουλη κλήρωση». Δεν έχει και άδικο.Ν. Ν. Γ.

Εμπιστεύεται Δημούτσο

Ολα δείχνουν ότι ο Πεσέιρο θα εμπιστευθεί για το ντέρμπι τον Ελίνι Δημούτσο, έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή που πριν από τρεις μήνες έπαιζε σε ομάδα Δ’ Εθνικής και δεν έχει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και με τον Νίνη κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί τον Γενάρη, πιο ξαφνικά μάλιστα και σε μικρότερη ηλικία, μόνο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι εντελώς διαφορετική πίεση έχει ένα παιχνίδι με το Αιγάλεω και ένα κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που τυγχάνει να είναι και το πρώτο της χρονιάς.

Παίρνει ρίσκο

Αν και με αφορμή το φαινόμενο Νίνη έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνουμε στη λογική ότι δεν χρειάζεται να πάει κανείς 25 χρόνων για να θεωρηθεί «έτοιμος παίκτης», πολλοί θεωρούν ότι ο Πεσέιρο αναλαμβάνει τεράστιο ρίσκο εμπιστευόμενος τον Δημούτσο. Τέτοιες κινήσεις όμως έπρεπε να είναι αναμενόμενες, με βάση το δείγμα γραφής του Πορτογάλου. Οταν ήταν στη Σπόρτιγκ Λισσαβώνας, ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, έριξε σε πολύ μικρή ηλικία απευθείας στα βαθιά τον Νάνι και τον Μουτίνιο, δύο παίκτες που τώρα αξίζουν «χρυσάφι» και θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μερικές φορές χρειάζεται να κυνηγήσεις την τύχη σου, αντί να την περιμένεις στο πιάτο.

«Μουγκό» ντέρμπι

Σε σχέση με άλλες χρονιές, το αυριανό ντέρμπι είναι «μουγκό», με την έννοια ότι έχουν αλλάξει πολλά (σε πρόσωπα και φιλοσοφία) στις δύο ομάδες και δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο δείγμα γραφής για να έχουμε κάπου να πατήσουμε και να ξέρουμε τι περίπου να περιμένουμε. Εχουν φανεί, βέβαια, κάποια πράγματα στα φιλικά αλλά φιλικά είναι αυτά, δεν είναι να δίνεις βάση. Αν το ντέρμπι γινόταν μερικές αγωνιστικές αργότερα, σαφώς και θα είχαμε πιο καθαρό μπούσουλα. Χρ. Κ

Καλόμαθε…

Φιλόξενη είναι η ρωσική ομοσπονδία βόλεϊ, αλλά, όπως και να το κάνουμε, διαφορετικές συνθήκες επικρατούν στην Ελλάδα. Στο πρωινό, ο Νίκος Σμαραγδής έψαχνε για μαρμελάδα, αλλά στο τραπέζι υπήρχε μόνο βούτυρο και μπρικ. «Σου έχουνε χαβιάρι και εσύ ζητάς μαρμελάδα;», τον πείραξε ο βοηθός προπονητής, Δημήτρης Βαλσαμίδης. «Τι να κάνουμε; Εγώ με μαρμελάδα μεγάλωσα», απάντησε ο διεθνής.

Συγκρίσεις…

Σ’ ένα συγκρότημα το οποίο έχει κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μένει στη Ρωσία, αρκετά έξω από τη Μόσχα, η ελληνική αποστολή του βόλεϊ. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και, όταν ολοκληρωθούν, το κέντρο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ο περιβάλλων χώρος είναι περιποιημένος και δεν υπάρχει κάτω ούτε… ξεραμένο φύλλο. Φυσικά, καμιά σχέση με κάποιες δικές μας ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες 3 χρόνια μετά τους Αγώνες θυμίζουν χωματερές…

Νέα εποχή

Αισιόδοξοι αλλά σε χαμηλούς τόνους, είναι οι διεθνείς μας εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ. Καμιά σχέση με τα μεγάλα λόγια του παρελθόντος και όλα δείχνουν ότι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχίζει μία νέα εποχή. Ολοι ελπίζουμε να είναι καλύτερη για το ελληνικό βόλεϊ.

Προτιμούν την πρόκριση

Κανέναν ενδιαφέρον για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν υπάρχει στην αποστολή της ελληνικής ομάδας βόλεϊ στη Ρωσία. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Ολοι οι διεθνείς, βέβαια, ευελπιστούν να περάσει η ομάδα στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς τους νοιάζει περισσότερο από το να ψηφίσουν.Σπυρ. Σπαν.

Τους έχει τρελάνει

Ξετρελαμένα με τον Γιαγιά Τουρέ είναι τα ισπανικά ΜΜΕ. Καθημερινά, οι εφημερίδες της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου αφιερώνουν πολλά κιλά μελάνι για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος διαπρέπει, πλέον, με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Οι Ισπανοί συνάδελφοι έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την αγωνιστική συμπεριφορά του έγχρωμου μέσου και, κυρίως, από την απόδοσή του στο φιλικό παιχνίδι με την Ιντερ. Εκεί όπου ο Τουρέ ήταν απλά, απολαυστικός. Σ. Δ.

Απορία

Πάντα ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε δημοσιογράφο την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του. Κι εμείς, όμως, δικαιούμαστε να εκφράζουμε απορίες σχετικά με τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας. Ας πούμε, γιατί δεν επελέγη ο αποδεδειγμένα ικανός αμυντικός και με καλό σουτ από την περιφέρεια, Νικήτας Κόχειλας για την ομάδα, που θ’ αγωνισθεί στο προολυμπιακό τουρνουά του πόλο; Το ρωτάμε τώρα, για να μη μας πουν «μετά Χριστόν προφήτες»… Ν. Α. Κων.

Σε σύγχυση

Ρεσιτάλ δόθηκε (και) χθες από τηλεσχολιαστή της ΕΡΤ στην περιγραφή προκριματικών αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ρίχνει ένας αθλητής την πρώτη βολή του και ο σχολιαστής τον χαρακτηρίζει έμπειρο. Στην τρίτη, ο έμπειρος είχε γίνει… νεαρός και άπειρος. Η συγκεκριμένη βολή ήταν τουλάχιστον 8-9 μ. πίσω από την γραμμή που έδειχνε με πόσα μέτρα προκρινόταν ο 12ος. Λέει ο «προσεκτικός» σχολιαστής «μάλλον δεν προκρίνεται». Πράγματι, μάλλον δεν… βλέπει καλά. Πηδάει Μολδαβή γνωστή άλτρια του ύψους, που έχει αγωνισθεί πολλάκις στην Ελλάδα και λέει ο ίδιος «από τα Σκόπια» Και να το ζουμ της κάμερας στην φανέλα της αθλήτριας, που έγραφε «Μολντόβα»… Λέτε να τον επηρέασε (για πολλοστή φορά, πάντως) το πρωινό ξύπνημα και η υγρασία; Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή