Επαιζε και… με τον Πουέρτα χθες η Σεβίλλη

Επαιζε και… με τον Πουέρτα χθες η Σεβίλλη

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σεμνή τελετή έλαβε σύντομα τέλος και η ψευδαίσθηση ότι η ΑΕΚ μπορεί να κοιτάξει κατάματα μια ομάδα του επιπέδου της Σεβίλλης, συντηρήθηκε μόλις για τριάντα λεπτά στα μάτια των περίπου 40 χιλ. φιλάθλων που πήγαν στο ΟΑΚΑ ελπίζοντας στο θαύμα. Το πέναλτι – γκολ του Φαμπιάνο στο 31΄ έσβησε τις όποιες ελπίδες και τον ενθουσιασμό μιας καλής ΑΕΚ από τη μέση και μπρος, αφήνοντας το σεβιγιάνικο άτι ελεύθερο να καλπάσει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (και μεγάλα λάθη της ελληνικής άμυνας σε στημένες μπάλες) στο 0-3, για να κλείσει τελικά στο ευρύ και εντυπωσιακό 1-4, σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και για τις δύο ομάδες. Χάθηκαν εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες σε ένα ανοικτό παιχνίδι, με αποκορύφωμα ένα πέναλτι του Μαντούκα.

Η αρχή του αγώνα δεν προμήνυε τέτοια σαρωτική επικράτηση της Σεβίλλης. Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα, βρήκε καλό ρυθμό, πίεσε και είχε μερικές καλές επιθέσεις που χάλασαν στην τελική επιλογή. Καλύτερες στιγμές της ήταν δύο εκτελέσεις φάουλ του Ριβάλντο, στο 12΄ και στο 23΄, με τον Πάλοπ να κάνει και στις δύο περιπτώσεις θεαματικές (και δύσκολες) επεμβάσεις στη δεξιά του γωνία. Η ορμή της ΑΕΚ και ο ενθουσιασμός που γέννησε, έκανε απρόσεκτους τους παίκτες της από τη μέση και προς τα πίσω. Οι συχνές προωθήσεις των αμυντικών και το ρίσκο που έφερε το ριψοκίνδυνο παιχνίδι, αποδείχθηκαν βούτυρο στο ψωμί μιας ομάδας που ξέρει να αλλάζει την μπάλα με διαστημική ταχύτητα στην κόντρα. Αφού πέρασε χωρίς να βραχεί την πίεση της ΑΕΚ, η Σεβίλλη άρχισε να στέλνει προειδοποιητικές βολές, πρώτα με το οριζόντιο δοκάρι του Κερζακόφ στο 13΄ κι έπειτα με 2-3 εξαιρετικές ευκαιρίες στην κόντρα. Το γκολ του Φαμπιάνο με εύστοχο πέναλτι στο 31΄ έκρινε οριστικά την πρόκριση και άνοιξε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του αγώνα, με τους Ισπανούς να πετυχαίνουν πριν από το ημίχρονο δύο ακόμη (πανομοιότυπα) τέρματα με κεφαλιές του Κεϊτά στο 40΄ και του Φαμπιάνο στο 44΄, σε εκτελέσεις κόρνερ του Ντάνιελ Αλβες.

Παίζοντας με υποδειγματικό τρόπο τις αντεπιθέσεις, η Σεβίλλη έκανε στο 53΄ το 0-4 με τον Κερζακόφ. Η σκοπιμότητα είχε πάει προ πολλού… περίπατο και ο κόσμος χάρηκε όμορφο ποδόσφαιρο, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά για το θέαμα. Η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της επιθετικά με την είσοδο του νεαρού Παυλή και κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με το πέναλτι του Ριβάλντο στο 82΄, αφού προηγουμένως ο Μαντούκα είχε χάσει άλλο ένα στο 65΄ (απέκρουσε ο Πάλοπ). Παρά τη βαριά ήττα, ο κόσμος αντάμειψε με θερμό χειροκρότημα όλους τους παίκτες, για το πλούσιο θέαμα που του χάρισε.

ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Ζεράλδο, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Ζήκος (63΄ Παυλής), Ενσαλίβα (46΄ Τόζερ), Μαντούκα, Ριβάλντο, Ζούλιο Σέζαρ (46΄ Παππάς), Λυμπερόπουλος.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Πάλοπ, Ντάνιελ Αλβες, Εσκουντέ (60΄ Μοσκέρα), Ντραγκουτίνοβιτς, Φάσιο, Πόουλσεν (63΄ Μαρέσκα), Κειτά, Χεσούς Νάβας, Καπέλ, Κερζακόφ, Λουίς Φαμπιάνο (46΄ Ντε Μιουλ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή