Πισω απο τις Καμερες

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκρήτιο χωράφι

Εκπληξη, ντροπή και οργή. Αυτή ήταν η σειρά αντιδράσεων όταν αντικρίσαμε την κατάσταση του χλοοτάπητα του Παγκρητίου Σταδίου, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τον αγώνα ΟΦΗ – Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ούτε πεινασμένες αγελάδες δεν θα έβοσκαν σε τέτοιο χωράφι. Ο ελληνικός λαός χρυσοπλήρωσε το συγκεκριμένο στάδιο, διορίστηκαν κάποιοι διευθυντές, υποδιευθυντές, επιστάτες, γεωπόνοι, φροντιστές και δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι γι’ αυτό το ρεζιλίκι. Η ντροπή είναι μια κουβέντα που -πλέον- στην Ελλάδα δεν λέει τίποτα. Και όπως έλεγε πριν από είκοσι χρόνια ο Χάρρυ Κλυνν «και το Αιγάλεω σε ξερό παίζει και ο Ατρόμητος σε ξερό παίζει». Και ο ΟΦΗ σε ξερό παίζει. Και μη χειρότερα.Δ. Χ.

Οικογενειακή θύρα

Ούτε βήμα πίσω δεν θα κάνει ο Παναθηναϊκός στον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων στους οργανωμένους, παρότι σχολιάστηκαν έντονα τα μεγάλα κενά στη θύρα 13 και η έλλειψη παλμού στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι. Μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι στη Λ. Λαυρίου, η ΠΑΕ έχει θέσει συγκεκριμένους όρους και δεν προτίθεται να βάλει νερό στο κρασί της για να έχει πιο «καυτή» έδρα. Η εκτίμησή της είναι ότι, μόλις γίνουν απόλυτα κατανοητοί οι όροι αυτοί από ένα μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων οπαδών, σε λίγα παιχνίδια η εικόνα θα είναι διαφορετική. «Θα βρεθεί η φόρμουλα και θα δούμε μια Θ-13 έτσι όπως την ξέραμε» δήλωσε ο Χρήστος Αθανασόπουλος.

Προμελετημένο

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ στάθηκε και στο επεισόδιο με τον Μόρις, ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση στο τέλος του αγώνα από 2-3 οπαδούς της ομάδας του, κατέβηκε από το αμάξι του για να «απαντήσει» κι αν δεν έμπαιναν στη μέση οι σεκιουριτάδες, θα είχαμε τα χειρότερα. Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε προμελετημένη την ενέργεια και χτύπημα κατά του Παναθηναϊκού, με στόχο τη δημιουργία τεχνητής αναταραχής στην ομάδα. Ο Μόρις έχει μπει από πέρυσι στο μάτι ορισμένων θερμοκέφαλων επειδή απάντησε όταν τον έβριζαν και δεν είναι η πρώτη φορά που παραλίγο να έλθει για τα καλά στα χέρια.Χρ. Κ.

Πρώτα να σκεφτούν…

Καμία φορά η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι τυφλή. Αν οι αθλητικοί δικαστές αποφασίσουν να καλέσουν τον Παρασκευά Αντζα σε απολογία επειδή έξυνε (με νόημα) το κεφάλι του με το μεσαίο δάκτυλο μετά την αποβολή του στη Λεωφόρο, θα πρέπει πρώτα να σκεφθούν κάτι: ότι απ’ την αρχή έως το τέλος οι θεατές χρησιμοποιούσαν χυδαία συνθήματα εις βάρος οικογενειακού του προσώπου…Ν. Ν. Γ.

Αθλητικό πνεύμα

Συχνά Ελληνες δρομείς Μαραθωνίου ή βαδιστές εγκαταλείπουν σε μεγάλες διοργανώσεις. Οι μαραθωνοδρόμοι Ελένη Δόντα και Γεωργία Αμπατζίδου, όχι μόνο τερμάτισαν, αλλά το κατόρθωσαν παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν. «Αφού είχα φτάσει εδώ, δεν επρόκειτο να σταματήσω. Δεν γινόταν», είπε η Δόντα. «Κάναμε τόσα χιλιόμετρα από την Ελλάδα για να έλθουμε. Δεν έπρεπε να σταματήσουμε. Είμαι Ελληνίδα, θέλω να παλεύω για τον στόχο μου, δεν ήθελα ν’ απογοητεύσω τους Ελληνες, που έχουν τόσα προβλήματα με τις πυρκαγιές», τόνισε η Αμπατζίδου. Αυτή η νοοτροπία ταιριάζει με το αθάνατο αρχαίο πνεύμα, τον αγνό πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού…Ν. Α. Κων.

Στις… ουρές της Μόσχας

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έχει η Μόσχα. Στους δρόμους τις ώρες αιχμής είδαμε ουρές… 15 χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ελληνική ομάδα, για να πάει στο γήπεδο, το οποίο απείχε 20 χλμ. από το προπονητικό κέντρο όπου έμενε, έφευγε τρεις ώρες προ της έναρξης των φιλικών αγώνων…

Θυσίες στον αθλητισμό

Πολλές είναι οι θυσίες για τον πρωταθλητισμό. Στο προπονητικό κέντρο της Μόσχας, όπου φιλοξενούνταν η εθνική ομάδα βόλεϊ, τα πάντα έκλειναν στις 10 το βράδυ. Στους ξενώνες μένουν αθλητές και αθλήτριες από πολλά αθλήματα. Την ημέρα ο χώρος έσφυζε από ζωή, αλλά μετά τις 22.00 δεν ακουγόταν ούτε ψίθυρος. Πρωταθλητισμός και ξενύχτι δεν πηγαίνουν μαζί. Δεν είναι τυχαίο που οι Ρώσοι ξεχωρίζουν, σχεδόν, σε όλα τα σπορ… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή