Πρεμιέρα με άγχος η Εθνική

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δεξί μπήκε στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας η εθνική μας ομάδα των ανδρών, η οποία για τον Α΄ όμιλο της Γρανάδας επικράτησε δύσκολα με 76-66 του Ισραήλ. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν έπεισαν με την απόδοσή τους και κινδύνεψαν σοβαρά με ήττα, καθώς μόνο στο τελευταίο τρίλεπτο έπαιξαν ως πραγματικοί πρωταθλητές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για την Εθνική μας, η οποία πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα (7-0, 13-7) αλλά στη συνέχεια οι Ισραηλινοί κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα. Με τον Γκριν, τον Ρόμπερτς και τον Χαλπερίν να σηκώνουν το επιθετικό βάρος, η ομάδα του Σβι Σερφ ανέκαμψε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 16-15, δύο λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισαν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην άμυνα των Ισραηλινών, με τους Σπανούλη και Παπαδόπουλο να αποτελούν τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση.

Τελικά, η πρώτη περίοδος έληξε 31-31, με την εικόνα του ματς να προδικάζει ντέρμπι. Ετσι, ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Ελλάδα να δείχνει προσωρινά κάποια σημάδια ανάκαμψης, αλλά τους Ισραηλινούς να αποδεικνύονται «σκληρά» καρύδια, κυρίως, χάρη στον Χαλπερίν, οποίος συχνά εξέθετε την ελληνική άμυνα. Ομως, το 46-46 λίγο πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου κατέληξε σε 52-46, με τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια.

Η Εθνική «έκλεισε» την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 52-48 χωρίς, όμως, να πείθει με την εμφάνισή της. Αλλωστε, απέναντί της είχε μια «αλεπού» των πάγκων, τον Σβι Σερφ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική νοοτροπία από τη θητεία του σε ομάδες της Α1. Τα πλάνα του, όμως, στο τέταρτο δεκάλεπτο «χάλασαν» οι Βασίλης Σπανούλης και Θοδωρής Παπαλουκάς, οι οποίοι πήραν στις πλάτες τους την εθνική ομάδα και με προσωπικούς πόντους κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας πριν από τα μέσα του δεκαλέπτου. Οι Ισραηλινοί, όμως, δεν κατέθεσαν τα όπλα, καθώς είτε με σουτ τριών πόντων είτε εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους στα ριμπάουντ κατάφερναν να μένουν «μέσα» στο παιχνίδι. Η διαφορά δεν έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι παίκτες του Γιαννάκη προσπαθούσαν να την αυξήσουν με σουτ τριών πόντων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν άστοχα. Οταν στο τελευταίο τρίλεπτο οι Ελληνες διεθνείς αποφάσισαν να γυρίσουν καλύτερα την μπάλα, κατάφεραν να πετύχουν κάποια εύκολα καλάθια, κυρίως με τον Σπανούλη. Η «αντεπίθεση» αυτή των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έφερε το τελικό 76-66 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

ΙΣΡΑΗΛ: Χάτζατζ 1, Ροθ, Χαλπερίν 20, Ελιγιάχου, Μάρκοβιτς 4, Ρόμπερτς 13, Πνίνι 5, Ταπίρο 2, Ναόρ, Κοζικάρο 8, Γκριν 11, Ταμίρ 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 6, Μπουρούσης, Ζήσης 3, Σπανούλης 19, Βασιλόπουλος 3, Πελεκάνος, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 15, Τσαρτσαρής 15, Διαμαντίδης 7, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή