Νίκη – θρίλερ της Εθνικής

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι όμως τα κατάφερε! Μπορεί να έκανε ένα από τα χειρότερα επιθετικά της παιχνίδια, μπορεί να έπαιξε άναρχο, κατά διαστήματα, μπάσκετ και να είχε σε κακή μέρα, παίκτες-κλειδιά όπως οι Παπαδόπουλος και Παπαλουκάς, όμως η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη με μπροστάρη τον Δήμο Ντικούδη, πήρε τη νίκη απέναντι στους σκληροτράχηλους Σέρβους με 68-67 στην παράταση (56-56 κ. α.) για τον Β΄ όμιλο και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο ομάδες έδειξαν μία απίστευτη νευρικότητα. Σέρβοι και Ελληνες… συναγωνίζονταν στα άστοχα σουτ με τους διεθνείς του Παναγιώτη Γιαννάκη να βρίσκουν πρώτοι τη λύση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Παρά το 23-16 των πρώτων λεπτών, οι αντίπαλοί μας βρήκαν ξανά τον τρόπο να μην αφήσουν τη διαφορά να τους ξεφύγει, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 28-29 λίγο πριν από την λήξη του ημιχρόνου. Τελικά, ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη και ένα δίποντο του Ερτσεγκ έφεραν το ματς στα ίσα (31-31). Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου δεν έφερε αλλαγές. Οι Σέρβοι εξακολουθούσαν να σκοράρουν μέσα από την ρακέτα, με τον Παπαδόπουλο να μην μπορεί να σταματήσει τον Μίλιτσιτς. Από την άλλη, ένα μικρό σερί (6-0) έφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπροστά (39-35) στα μέσα της περιόδου, αλλά οι «Πλάβι» είχαν και πάλι το αντίδοτο. Η αδυναμία του Παπαδόπουλου να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού και η εμμονή του Γιαννάκη να μη χρησιμοποιήσει τον Μπουρούση, «εγκλώβισαν» την Ελλάδα σε ένα μονοδιάστατο στυλ παιχνιδιού, το οποίο της έδωσε βραχεία κεφαλή (40-38) στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, τα πολλά ελεύθερα σουτ που επιχείρησαν οι διεθνείς μας κατέληγαν στο σίδερο. Τα συστήματα λειτουργούσαν, αλλά το αποτέλεσμα κατέληγε αρνητικό για την εθνική. Από την άλλη, ο Μίλιτσιτς συνέχιζε το πάρτι του κάτω από το «γαλανόλευκο» καλάθι με το 42-46 περίπου τρία λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού να προδιαγράφει ήττα. Ομως, ένα σουτ του Ντικούδη (τρίποντο από τα 7 μέτρα) έφερε το παιχνίδι στα ίσια 51-51 μόλις 50΄΄ πριν από το τέλος, για να δώσουν το προβάδισμα με βολές οι Παπαλουκάς και Τσαρτσαρής. Οι Σέρβοι μείωσαν σε 54-53, όμως πάλι ο Ντικούδης πήγε τη διαφορά στους τρεις στα 6΄΄. Κι εκεί που όλα έδειχναν νίκη, ο Μίλαν Γκούροβιτς με ένα απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση (56-56 κ.α.).

Εκεί, ο ζεστός ακόμη Δήμος Ντικούδης, την ώρα που η μπάλα «έκαιγε», πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε σε μία σπουδαία νίκη, όπως, και η τάπα σε «νεκρό» χρόνο του «κακού» χθες «Λάζου», πάνω στον Γιάριτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 8, Κακιούζης 6, Χατζηβρέττας 5, Διαμαντίδης 3, Παπαδόπουλος 4, Ντικούδης 20, Βασιλόπουλος 3, Πελεκάνος, Σπανούλης 10, Μπουρούσης, Τσαρτσαρής 7, Ζήσης 2.

ΣΕΡΒΙΑ: Γκούροβιτς 14, Μίλιτσιτς 17, Γιάριτς 18, Τεόντοσιτς 3, Τέπιτς, Μάρκοβιτς, Αλεξάντροφ 2, Βελίτσκοβιτς 2, Ραντιβόγιεβιτς 2, Τσβέτκοβιτς, Ερτσεγκ 9, Λάμποβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή