ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Κεϊτά: Φταίνε τα συμπληρώματα

Σε συμπλήρωμα διατροφής επιρρίπτει τις ευθύνες για το θετικό, σε απαγορευμένη ουσία, δείγμα του ο 3ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400 μ. μ’ εμπόδια, Ναμάν Κεϊτά. Ο Γάλλος, που στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα βρέθηκε θετικός σ’ έλεγχο ντόπινγκ, υποστηρίζει, ότι κάποιος τον συμβούλεψε να πάρει συμπλήρωμα, το οποίο θα βοηθούσε στην αποκατάσταση των μυών του. Ετσι κι έκανε. Το παρήγγειλε δε, μέσω του διαδικτύου. Στη δήλωση δεν αναφέρεται το σκεύασμα. Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας διευκρίνισε, ότι ακόμη δεν μιλούν για θετικό τεστ, αλλά για μη φυσιολογικό αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, Μπερνάρ Αμσαλέμ εξέφρασε την απογοήτευσή του και υπογράμμισε, ότι οι αθλητές δεν πρέπει να ακούν συμβουλές οποιουδήποτε, χωρίς έλεγχο από τους γιατρούς της Ομοσπονδίας. Ο Κεϊτά στην Οσάκα απέτυχε, αφού έμεινε στους ημιτελικούς.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Δύο χρόνια εκτός

Με αποκλεισμό δύο χρόνων τιμωρήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ο Κώστας Φιλιππίδης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, επικυρώθηκε η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, η οποία έκρινε ένοχο τον νεαρό επικοντιστή για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο αθλητής είχε υποβληθεί σε έλεγχο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στο ΟΑΚΑ (15-17/6) και λίγες ημέρες αργότερα αποσύρθηκε από την αποστολή για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Μονάχου.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Προηγούνται οι Ελληνες

Η άπνοια προκάλεσε προβλήματα στην πρεμιέρα των βαλκανικών αγώνων ιστιοπλοΐας, που γίνονται στην Καβάλα. Διεξήχθησαν από δύο κούρσες σε τέσσερις κλάσεις και σε όλες προηγείται Ελληνας. Στα 470 οι Μ. Μηλαίος – Π. Κάγιαλης, στα Φινν ο Στ. Δρίτσας, στα Λέιζερ στάνταρντ ο Αρ. Μιχαήλ και στα Λέιζερ ράντιαλ η Ερμ. Μπατσή – Γεωργακοπούλου. Δεν έγιναν αγώνες στα Οπτιμιστ και στις ιστιοσανίδες.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

Αλλο ένα χάλκινο

Με την κατάκτηση άλλου ενός χάλκινου μετάλλιου ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο 6ο Βαλκανικό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών κάτω των 21 ετών, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Το κατέκτησαν η Αγγελίνα Παπαδάκη – Μαρία Χριστοφοράκη στο διπλό νέων γυναικών. Το άλλο μετάλλιο το είχε πάρει η ομάδα νέων ανδρών.

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΝΓΚΑ

Σταθερός στη 16η θέση

Στην 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης διατηρήθηκε για άλλον έναν μήνα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Γκιώνης έπεσε δύο θέσεις. Γενικά σχεδόν όλοι οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες σημείωσαν πτώση, καθώς δεν είχαν διεθνείς αγώνες τον περασμένο μήνα. Παρότι ο Κρεάνγκα έμεινε στο νούμερο 16, για μία θέση δεν συμπεριελήφθη στη λίστα των αθλητών, που προσκλήθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο (Βαρκελώνη, 12-14 Οκτωβρίου). Είναι στη λίστα ως 1ος αναπληρωματικός. Οι 16 αθλητές που προσκλήθηκαν, οφείλουν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 19 Σεπτεμβρίου και, αν τελικά δεν αλλάξει κάτι, και ο Κρεάνγκα μείνει έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 2001. Πάντως και ως πρώτος αναπληρωματικός πρέπει να μεταβεί τον επόμενο μήνα στην ισπανική πόλη.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ενας έφηβος στη Σκωτία

Ο έφηβος Αλέξανδρος Κοκοβίκας είναι ο πρώτος Ελληνας, που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και νέων ορεινής ποδηλασίας, που θα διεξαχθεί στο Φόρτ Γουίλιαμς της Σκωτίας μέχρι την Κυριακή. Θα πάρει μέρος σήμερα στο κρος κάντρι. Αύριο θ’ αγωνιστεί ο Περικλής Ηλίας στο αντίστοιχο αγώνισμα των νέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή