ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κ. ΠΕΣΕΪΡΟ βγήκε και αποκάλυψε σε εφημερίδα της πατρίδας του το γιατί δεν μπόρεσε η ομάδα του να νικήσει στο ντέρμπι. Ποια ήταν η αιτία κατά τον Πορτογάλο προπονητή; Ο Ολυμπιακός. Οχι φυσικά λόγω ανωτερότητας, αλλά γιατί δεν άφησε στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Τόνισε μάλιστα πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αλλαγές για να κρατήσουν το 0-0.

ΔΕΝ θα μπούμε στη διαδικασία να αντικρούσουμε την άποψη του προπονητή του Παναθηναϊκού. Ετσι το είδε, έτσι το ανέλυσε και σεβόμαστε τη γνώμη του. Εξάλλου και εμείς διατυπώσαμε την άποψη πως ο Τάκης Λεμονής έδειξε πως φοβήθηκε το παιχνίδι. Κι αν στην αρχή είχε τα… δίκια του, δεν δικαιολογείται που επέμεινε σ’ αυτήν την τακτική, όταν διαπίστωσε πως ο αντίπαλός του είχε πολλά προβλήματα στο κέντρο και στην άμυνα.

ΟΜΩΣ δεν μπορούμε να μην έχουμε και την απορία, που κάθε φίλος του Παναθηναϊκού πιθανόν να έχει. Τι έκανε ο κ. Πεσέιρο για να μπορέσει η ομάδα του να ξεπεράσει τα προβλήματα που του δημιουργούσε η αντίπαλός της με τον τρόπο του παιχνιδιού της; Γιατί δεν επιχείρησε αυτός να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά έκανε τις αλλαγές του όταν αναγκάστηκε λόγω τραυματισμών; Στο 67΄ στη θέση του Λεοντίου τον Βύντρα και στο 77΄ τον Ν’ Ντογιέ αντί του Μάτος;

ΤΟ ΘΕΜΑ, λοιπόν είναι, πως αυτό που αντιμετώπισε, με τον Ολυμπιακό, θα το βρει… μπροστά του και σε μεγαλύτερο βαθμό με πολλές ομάδες, τις οποίες ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Διότι καμία δεν πρόκειται να κατεβεί και να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Κλειστή άμυνα και σκληρά φάουλ θα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους οι παίκτες του. Την ίδια δικαιολογία θα έχει πάλι, αν δεν μπορέσει η ομάδα του να νικήσει;

ΕΠΟΜΕΝΩΣ το πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι το πώς θα μπορέσει να διασπάσει τις κλειστές άμυνες. Διότι από ό,τι είδαμε στο ντέρμπι της πρεμιέρας, ούτε μία φορά το κατόρθωσε η ομάδα του. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός, με αμυντική νοοτροπία, βάσει των παικτών που παρέταξε ο προπονητής του, τουλάχιστον δύο φορές βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ πως ο κ. Πεσέιρο διέπεται από τη φιλοσοφία του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ισως αυτό να μην του βγήκε στο ντέρμπι. Ισως ακόμα να μην έχουν εμπεδώσει τα συστήματά του οι ποδοσφαιριστές του, καθώς είμαστε στην αρχή της περιόδου, αλλά και διότι του έλειπαν αρκετοί βασικοί, λόγω τραυματισμών. Αυτό, όμως, δεν τον… νομιμοποιεί να ρίχνει τις ευθύνες της απώλειας των βαθμών στον τρόπο που αγωνίστηκε ο αντίπαλός του και να μη δεχθεί πως η ομάδα του δεν «περπάτησε». Οπως ακριβώς δεν «περπάτησε» και ο πρωταθλητής. Διότι και ο κ. Λεμονής χάνει το δάσος βλέποντας τις δύο ευκαιρίες σαν… δένδρα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει συνηθίσει τους οπαδούς του σε «τσούκου – τσούκου» ποδόσφαιρο. Οχι φυσικά πως τα τελευταία χρόνια προσφέρει κάποιο θέαμα. Αλλά τουλάχιστον οι προκάτοχοι του Ελληνα προπονητή προσπαθούσαν να αποζημιώσουν τον κόσμο και με λίγη μπάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή