«Γλυκιά» ήττα και… Μαδρίτη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου στη Γρανάδα κατέλαβε η εθνική ανδρών μετά την ήττα από την Ρωσία με 53-61 και την αύριο θα δώσει την πρώτη μάχη της στον Ε΄ όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας, παρουσίασε ξανά το κακό αγωνιστικό του πρόσωπο και δεν κατάφερε να περιορίσει την, μέτρια χθες, Ρωσία.

Η εθνική μας ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στους Ρώσους, όπως ακριβώς τελείωσε εκείνο με τους Σέρβους. Χωρίς αυτοσυγκέντρωση και με κακές επιθετικές επιλογές, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ «χτίζοντας» μία διαφορά 10 πόντων (8-18) με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου.

Οι Ελληνες διεθνείς αφυπνίστηκαν στο τέλος της δεύτερης περιόδου, όπου μετέτρεψαν το 15-25 σε 28-25 με ένα σερί 13-0 χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την εξαιρετική άμυνα πάνω στους Κιριλένκο και Χόλντεν. Οι Ζήσης, Παπαλουκάς και Κακιούζης, κατά κύριο λόγο, «ανέβασαν» το ρυθμό της ομάδας, η οποία άφησε πίσω τις κάκιστες επιθετικές επιλογές των πρώτων 15 λεπτών και πήγε σε ένα πιο στρωτό στυλ παιχνιδιού. Σε αυτό συνετέλεσε και ο εκνευρισμός του Χόλντεν, ο οποίος με βεβιασμένες ενέργειες προσπαθούσε να «παραβιάσει» το ελληνικό καλάθι.

Ο, τι όμως δεν κατάφερε προς στιγμήν ο Χόλντεν, το πέτυχε μια παλιά… καραβάνα του ρωσικού μπάσκετ, ο Πασούτιν, ο οποίος με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 30-34. Οι Σπανούλης και Διαμαντίδης συνέχιζαν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις παγίδες του Μπλατ, ενώ και ο Παπαδόπουλος δεν έβρισκε λύσεις κάτω από το καλάθι. Οι Ρώσοι δεν άργησαν να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα και να «κλείσουν» το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 38-44. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η άμυνα των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχιζε να είναι εξαιρετική, αλλά στην επίθεση οι επιλογές βρίσκαν κυρίως σίδερο. Πότε ο Χατζηβρέττας και πότε ο Σπανούλης προσπαθούσαν με σουτ τριών πόντων να επαναφέρουν την εθνική κοντά στους Ρώσους αλλά ότι πετύχαιναν οι διεθνείς μας στην επίθεση, το… αφαιρούσε ο Πασούτιν με το «ζεστό» του χέρι. Η διαφορά έως και τα μέσα τη τέταρτης περιόδου παρέμενε στους 6 πόντους (41-47) με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να αλλάζει συνεχώς συστήματα και παίκτες με σκοπό να «λύσει» την επιθετική δυστοκία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η κατάσταση, μάλιστα, έγινε πιο δύσκολη όταν ο Κακιούζης δέχθηκε τεχνική ποινή με τον Χόλντεν να ανεβάζει τη διαφορά στους 9 (45-54) περίπου 5΄ πριν από το τέλος. Η διαφορά έφτασε και τους -11 (48-59) με τον Κιριλένκο να δίνει προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Η αντίδραση των Ελλήνων δεν ήρθε ποτέ με τη Ρωσία να παίρνει τη νίκη με 53-61.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 8, Ζήσης 9, Σπανούλης 12, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 5, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8, Κακιούζης 7, Βασιλόπουλος, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος.

ΡΩΣΙΑ: Χόλντεν 17, Μπίκοφ, Κιριλένκο 12, Μοργκούνοφ 1, Σαμοϊλένκο 4, Κριάπα 13, Πασούτιν 9, Μόνια 3, Πονκρασόφ, Σαβρασένκο 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή