Απαντήσεις με Ισπανία…

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα από τη Ρωσία έφερε προβληματισμό στις τάξεις της εθνικής μας ομάδας, αλλά σε καμιά περίπτωση την καταστροφή. Οι διεθνείς του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στην φάση των «12». Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο σημερινός αγώνας με την οικοδέσποινα Ισπανία στην Μαδρίτη (22.30) θα είναι αυτός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τις πρώτες θέσεις στον Ε΄ όμιλο.

Οι Ισπανοί προέρχονται από την αναπάντεχη ήττα απέναντι στην Κροατία, η οποία από τη μία τους πείσμωσε αλλά από την άλλη έδειξε ότι είναι μία τρωτή ομάδα με εμφανείς αδυναμίες. Στις τάξεις της εθνικής μας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ρεαλιστής όπως πάντα, τόνισε για την θέση που κατέλαβε η Ισπανία: «Τι πρώτη, τι δεύτερη, τι τρίτη η Ισπανία; Ούτως ή άλλως ξέραμε πως θα παίζαμε με τους Ισπανούς στη β΄ φάση», εξήγησε ο «δράκος» μετά την έκπληξη της κατάληψης της δεύτερης θέσης τόσο για την Ισπανία όσο και για την εθνική μας. «Ηρθαμε για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ. Στόχος μας είναι και παραμένει να φτάσουμε πρώτα στα νοκ άουτ παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι πνευματικά και σωματικά για να βγάλουμε το ταλέντο μας», εξήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής και στη συνέχεια εξήγησε:

«Η Ισπανία είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας. Δεν έχει σημασία αν θα την αντιμετωπίσουμε πρώτη, δεύτερη ή τρίτη. Δεν νομίζω πως υπάρχει αντίπαλός μας που μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα μας σ’ αυτούς τους τρεις αγώνες και στα χιαστί παιχνίδια να έχουμε καλύτερη απόδοση». Ερωτηθείς για την αξία του Ναβάρο, η συμμετοχή του οποίου παραμένει αμφίβολη, ο Γιαννάκης απάντησε: «Δεν αλλάζει το παιχνίδι της Ισπανίας με ή χωρίς τον Ναβάρο. Διαθέτει ταχύτητα και πολλούς ποιοτικούς παίκτες».

Τέλος, για τους λάτρεις της προϊστορίας, για δέκατη τρίτη φορά η ελληνική ομάδα θα αναμετρηθεί με την ισπανική, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο απολογισμός για το ελληνικό συγκρότημα είναι αρνητικός, αφού στους δώδεκα προηγούμενους αγώνες έχει σημειώσει 4 νίκες και έχει υποστεί 8 ήττες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή