Πισω απο τις Καμερες

5' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις από όλους

Ενώ ο Σέρα Φερέρ έχει την εικόνα ενός καλοκάγαθου ανθρώπου, στην πραγματικότητα είναι πολύ σκληρός στη δουλειά του. Οι προσωπικές επαφές του με τους παίκτες είναι ελάχιστες, αλλά παρά την γκρίνια του Ζούλιο Σέζαρ ότι δεν φέρεται σε όλους το ίδιο, δεν φαίνεται να έχει παιδιά και αποπαίδια. Κρατάει γενικώς τις αποστάσεις. Σε σχέση με τον Σάντος μάλιστα, είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο Πορτογάλος ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τους παίκτες, γι’ αυτό και όταν ήλθε η ώρα να συνεργαστεί με τους… προέδρους πλέον Νικολαΐδη και Ζαγοράκη, μίλησαν σε άλλη βάση, όχι καθαρά επαγγελματική. Λόγω χαρακτήρα ή τρόπου δουλειάς, ο Φερέρ δεν έχει τέτοια άνεση με κανέναν παίκτη του, γι’ αυτό και δεν τα παίρνει τόσο εύκολα το ποτάμι όλα όσα κατά καιρούς έχει πει για να αιτιολογήσει ήττες από πολύ πιο ακριβές ομάδες.

Η πρόσφατη αναφορά του στον Ζεράλδο Αλβες ήταν ατυχής και δεν πέρασε στο… ντούκου όπως κάποιες προηγούμενες. Σχολιάστηκε δυσμενέστατα απ’ όλους στ’ αποδυτήρια, σε σημείο που ο Ισπανός να αφουγκραστεί το σούσουρο και να καλέσει τον παίκτη για να του εξηγήσει ότι δεν ήθελε να τον μειώσει όταν τον έφερε ως παράδειγμα της διαφοράς κλάσης των παικτών της Σεβίλλης και της ΑΕΚ. Μ’ όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο που οι παίκτες του αναγνωρίζουν ότι είναι καλός προπονητής, αλλά κανείς δεν μοιάζει πρόθυμος να κόψει τις φλέβες του για πάρτη του… Χρ. Κ.

Είναι ζήτημα σαβουάρ βίβρ;

Πρώτον, ο Αντζας έξυνε το κεφάλι του με το μεσαίο δάκτυλο κατά την αποχώρησή του απ’ τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μετά την αποβολή του στο ντέρμπι των «αιωνίων». Δεύτερον, ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού δεν έστρεψε το βλέμμα του προς την κερκίδα που φώναζε απ’ την αρχή του αγώνα υβριστικά συνθήματα για συγγενικό του πρόσωπο. Τελικώς, ο Αντζας κλήθηκε σε απολογία επειδή δεν έξυνε το κεφάλι του με τον δείκτη, ή τον αντίχειρα, ή το μικρό του δάκτυλο, όπως επιβάλλουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς. Αραγε, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί για τα απαράδεκτα συνθήματα των οπαδών του προς έναν οικογενειάρχη διεθνή παίκτη;Ν. Ν. Γ.

Χωρίς ταυτότητα

Πουθενά στον κόσμο, όπου έχει εφαρμοστεί η πρακτική των ονομαστικών εισιτήριων, δεν ζητάνε απ’ τους κατόχους τους να προσκομίζουν και την αστυνομική τους ταυτότητα στο γήπεδο. Και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, ανακοινώντας χθες την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ονομαστικών εισιτηρίων. Παρεμπιπτόντως, μόνο στους αγώνες του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας χρειάζεται εισιτήριο και ταυτότητα.Ν. Ν. Γ.

Το συμφέρον μας

Τη Σερβία υποστήριζε χθες η εθνική μας ομάδα βόλεϊ στον αγώνα με την Ολλανδία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι «οράνιε» θεωρούνται ο… πιο αδύναμος κρίκος του ομίλου και οι ήττες τους ευνοούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ετσι, η ελληνική αποστολή παραλίγο να κρατάει… σημαίες των «πλάβι» στο γήπεδο.

Προσοχή στις σφήκες

Οι σφήκες είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του Αντρέι Κράβαρικ. Ο διεθνής βολεϊμπολίστας είναι αλλεργικός και, εάν υπάρχει σφήκα στον χώρο, εξαφανίζεται. Το 2005, στο Βελιγράδι, πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον είχε τσιμπήσει μέλισσα και δεν μπορούσε να κάνει προπόνηση. Για να μη συμβεί το ίδιο και στην Αγία Πετρούπολη, απλά… φυλάει τα ρούχα του.Σπυρ. Σπαν.

Πρόσωπο με πρόσωπο

Ενας ένας περνούν το γραφείο του Πεσέιρο οι λιγοστοί παίκτες που έχουν απομείνει στην Παιανία. Τώρα που είναι τα πράγματα πιο μαζεμένα και πιο χαλαρά, ο Πορτογάλος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον καθένα ξεχωριστά γύρω απ’ όλα όσα αφορούν στον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και γενικώς τη λειτουργία της ομάδας. Τους το είχε πει όταν ανέλαβε, ότι θα έχουν λόγο σε τέτοιου είδους θέματα και θα ακούει προσεκτικά τις απόψεις τους, αλλά είναι η πρώτη φορά που καλεί τον καθένα ξεχωριστά στο γραφείο του για να τον ρωτήσει ο ίδιος, χωρίς να περιμένει να τον πλησιάσει ο ποδοσφαιριστής. Αν κρατήσει σωστά τις ισορροπίες και δεν… παραγνωριστεί, τέτοιες κινήσεις θα βοηθήσουν τον Πεσέιρο να αφουγκραστεί καλύτερα τα προβλήματα της ομάδας, μέσα κι έξω από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.Χρ. Κ.

Αλλοι έχουν υπομονή

Στον Ολυμπιακό δεν άντεξαν από την… υψηλή τεχνική κατάρτιση του Φέλιξ Μπόρχα και τον έδωσαν δανεικό στη Μάιντς. Οι Γερμανοί, πάντως, είναι αποφασισμένοι να του δώσουν πίστωση χρόνου. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Μάιντς, Κρίστιαν Χάιντελ: «Διαθέτει ποιότητα και είναι σε θέση να βελτιώσει το παιχνίδι του. Γνωρίζουμε την αξία του, μπορεί και καλύτερα, μην ξεχνάτε βρίσκεται μόλις ένα μήνα στην ομάδα». Εως τώρα ο Μπόρχα έχει πετύχει ένα γκολ με τη νέα του ομάδα. Ν. Ν. Γ.

Συμπτώσεις

Οσοι πιστεύουν στις συμπτώσεις σίγουρα δεν θα στενοχωρήθηκαν και πολύ με την ήττα της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ από τη Ρωσία. Πολύ απλά, γιατί και στο Βελιγράδι, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε τη μοναδική της ήττα στη διοργάνωση, στη φάση των ομίλων, απέναντι στη Σλοβενία. Οι Σλοβένοι, τότε, πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο και από τη φάση των «8» και μετά είδαν το υπόλοιπο Ευρωμπάσκετ από τα σπίτια τους, ενώ εμείς αφυπνιστήκαμε από την ήττα αυτή και φτάσαμε στην κατάκτηση της διοργάνωσης. Σ. Δ.

Νοστάλγησε… σουβλάκι

Από τις πρώτες επιθυμίες του Ιάκωβου Τσακαλίδη μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ήταν να φάει ξανά σουβλάκι. Τόσα χρόνια ο άνθρωπος στην ξενιτιά το πεθύμησε το παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα. Τυχερός ο «Τζέικ», καθώς έχει στον Ολυμπιακό τον κατάλληλο άνθρωπο για να του συστήσει τα απαραίτητα στέκια. Η δίαιτα μπορεί να προχωράει καλά για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται έτσι εύκολα… Σ. Δ.

Οι καλοί δεν αρκούν

Αλλη μία διοργάνωση Ευρωμπάσκετ, η οποία άρχισε με όνειρα και φιλοδοξίες για τους Τούρκους, φαίνεται να τελειώνει νωρίς. Οι γείτονες έχοντας στον πάγκο τον πολύπειρο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, στη σύνθεσή τους παίκτες του ΝΒΑ, Τούρκογλου και Οκούρ, και τους πάντα υπολογίσιμους Πεκέρ, Ερντέν και Κούρτογλου ήλπιζαν ότι στην Ισπανία θα κάνουν το μεγάλο βήμα προς την κορυφή. Τα δύσκολα, όμως, άρχισαν από νωρίς για την Τουρκία, η οποία εξασφάλισε την τελευταία στιγμή την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, με τις γκρίνιες και τα παράπονα από τους «αστέρες» της ομάδας να έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό» κλίμα στην ομάδα.Σ. Δ.

Αδικημένη αθλήτρια

Ενα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλια συνέλεξε η Αγγελική Ανδριοπούλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι ανδρών – γυναικών. Ετσι στη συλλογή της έχει, πλέον, 10 μετάλλια από διοργανώσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Το ακούσατε στις αθλητικές ειδήσεις κάποιου τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού; Είδατε να έχει προβληθεί στις εφημερίδες; Φαντάζεστε αν αθλητής ή αθλήτρια άλλου αθλήματος, πιο δημοφιλούς, είχε τέτοιες επιτυχίες, ποιας προβολής θα ετύγχανε;

Αδικημένο άθλημα

Θα πείτε, ίσως, ότι το θαλάσσιο σκι δεν είναι ολυμπιακό άθλημα. Σύμφωνοι. Πάντως, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες. Σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι περισσότερες από όσες μετέχουν σε αντίστοιχα πρωταθλήματα μερικών αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο ολυμπιακό πρόγραμμα…Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή