Φίλοι, οι σημερινοί αντίπαλοι

Φίλοι, οι σημερινοί αντίπαλοι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Παλιός γνωστός του Αλέκου Λεώνη είναι ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Πίτερ Μπλανζέ. Ο παλαιός εκπληκτικός πασαδόρος (ένας από τους καλύτερους που έχει αναδείξει το παγκόσμιο βόλεϊ, ο οποίος με το καταπληκτικό παιχνίδι του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της μεγάλης Εθνικής Ολλανδίας στα μέσα της δεκαετίας του ’90, που το 1996 κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και το 1994 το ασημένιο παγκόσμιο) όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό.

«Εχουμε βρεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές, όταν ήταν στην Ορτέκ. Ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Από την Ορτέκ έχει βγάλει αρκετά παιδιά, που παίζουν στην Ιταλία, όπως οι Χόρστινκ, Σνίπε, Ολιμαν κ.ά., αλλά το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ολλανδίας είναι διαφορετικό από αυτό της Ελλάδος. Με τον Μπλανζέ ανταλλάσσουμε απόψεις γύρω από το σύγχρονο βόλεϊ» λέει ο κ. Λεώνης.

Τέσσερις φορές αντιμέτωποι, τέσσερις νίκες μετράει ο Ελληνας προπονητής.

Ο Πίτερ Μπλανζέ, όπως ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό, έπλεξε το εγκώμιο του συναδέλφου του.

«Ο Λεώνης είναι άξιος προπονητής. Τον γνωρίζω καλά και έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ήταν στον Ηρακλή και εγώ στην Ορτέκ. Ο αγώνας προβλέπεται δύσκολος γιατί και οι δύο ομάδες έχουμε τον ίδιο στόχο. Η Ελλάδα έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Γκιούρδας, ο Κράβαρικ και άλλοι. Θα είναι ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση» δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή