Ελπίζοντας στην έκπληξη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους με προπονήσεις στον Αγιο Κοσμά ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Τετάρτης με τη Νορβηγία στο Οσλο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Αλλά οι άλλες ομάδες του ομίλου μας (ανήκουμε στον 3ο) έχουν αγώνα σήμερα. Και οι τρεις ομάδες που μας ακολουθούν στη βαθμολογία παίζουν εκτός έδρας και στη θεωρεία έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο. Εμείς, πάντως, θα ήμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι αν… στραβοπατούσαν.

Η Νορβηγία δοκιμάζεται στην έδρα τής πάντα μαχητικής και επικίνδυνης Μολδαβίας χωρίς τους Μπρένε, Γιόνσεν και Χέσταντ. Η Βοσνία, που μετά τις τρεις συνεχείς της νίκες έχει μπει σε τροχιά πρόκρισης, αντιμετωπίζει στη Βουδαπέστη την Ουγγαρία, ενώ η Τουρκία, που έχει έξι αγώνες (σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες του ομίλου που έχουν επτά) αντιμετωπίζει στη Βαλέτα τη Μάλτα. Οι γείτονές μας μετά την ισοπαλία με τη Νορβηγία με 2-2 και την ήττα από τη Βοσνία με 3-2, έχουν ανάγκη τους βαθμούς. Ο Φατίχ Τερίμ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γκοκχάν και Βολκάν.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα του ομίλου μας: Ουγγαρία – Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Μάλτα – Τουρκία, Μολδαβία – Νορβηγία. Η Εθνική μας δεν παίζει σήμερα καθώς… απολαμβάνει το ρεπό που έχει βάσει προγράμματος. Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, εκτός του αγώνα της Εθνικής μας με τη Νορβηγία στο Οσλο, θα παίξουν: Τουρκία – Ουγγαρία, Βοσνία – Μολδαβία. Ρεπό θα έχει η Μάλτα.

Η προετοιμασία της Εθνικής συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Καταρχήν, εξακολουθεί να βρίσκεται στον… αέρα η συμμετοχή του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Λογικά, ο Σωτήρης Κυργιάκος που επίσης ήταν τραυματίας, αναμένεται να είναι στη διάθεση του Γερμανού προπονητή. Ακόμη, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έχει αμυγδαλίτιδα, ο Παρασκευάς Αντζας και ο Γιώργος Σαμαράς ταλαιπωρούνται από ίωση, ενώ ο Φάνης Γκέκας «κληρονόμησε» στην προπόνηση ένα χτύπημα στο αριστερό χέρι, που ευτυχώς δεν είναι σοβαρό…

Στο μεταξύ, η Εθνική ελπίδων με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο της, αντιμετωπίζει σήμερα στο Μπακού το Αζερμπαϊτζάν για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2009. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους… πιτσιρικάδες μας προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης. «Ο,τι άλλο αποτέλεσμα φέρουμε θα είναι καταδικαστικό. Η υπόθεση πρόκριση είναι ήδη δύσκολη, μετά την ήττα στην Κροατία. H νίκη θα είναι ευεργετική και για εμάς τους προπονητές, καθώς θα μας δώσει πρόσθετη αυτοπεποίθηση», λέει χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Νιόπλιας. Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη η ελπίδων θα παίξει στα Νησιά Φερόες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή