Ο Νταβιντένκο, το τελευταίο εμπόδιο του Φέντερερ προς τον τελικό

Ο Νταβιντένκο, το τελευταίο εμπόδιο του Φέντερερ προς τον τελικό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει το τέταρτο και τελευταίο τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς. Εκεί, στα γήπεδα του «Φλάσινγκ Μίντοους», στα προάστια της Νέας Υόρκης, οι κορυφαίοι τενίστες και τενίστριες διεκδικούν τον τίτλο στο Αμερικάνικο όπεν. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ φιλοδοξεί να προσθέσει στη συλλογή του έναν ακόμη τίτλο από τουρνουά γκραν σλαμ. Τελευταίο του εμπόδιο πριν από τον τελικό της Κυριακής είναι ο Ρώσος, Νικολάι Νταβιντένκο, νούμερο 4 στο ταμπλό. Στο δρόμο προς την τετράδα, ο Φέντερερ πέτυχε πέντε νίκες, χάνοντας δύο σετ. Αρχικώς, απέκλεισε με καθαρό σκορ (δηλαδή με 3-0 σετ) τον Αμερικάνο, Τζέκινς στον 1ο γύρο και τον Χιλιανό, Καπντεβίγιε στον 2ο γύρο. Στη φάση των «32» έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ στον αγώνα με τον Αμερικάνο, Αΐσνερ για να πάρει τα τρία επόμενα με 6-2, 6-4, 6-2.

Στους «16» έχασε ξανά το πρώτο σετ με 6-3 από τον Ισπανό, Φελισιάνο Λόπεθ, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε με 6-4, 6-1, 6-4. Στον προημιτελικό γύρο επικράτησε με 3-0 σετ του Αμερικάνου, Αντι Ρόντικ, νούμερο 5 στο ταμπλό. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε σημαντικά, αφού πήρε τα δύο πρώτα σετ στο τάι μπρέικ. Μόνο το τρίτο σετ κέρδισε άνετα με 6-2. Στο κάτω μέρος του ταμπλό των ανδρών, το νούμερο 3 ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησε έως τον ημιτελικό γύρο μαζί με τον Ισπανό, Νταβίντ Φερέρ. Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Και το απέδειξε πριν από μερικές εβδομάδες στον Καναδά, όταν κατά σειρά νίκησε το νούμερο 3, 2 και 1 στον κόσμο, τους Ρόντικ, Ναδάλ και Φέντερερ δηλαδή και κατέκτησε το τουρνουά του Μόντρεαλ.

Στις γυναίκες, στον ημιτελικό γύρο προχώρησαν οι Ζουστίν Ενάν – Βίνους Ουΐλιαμς, Κουζνετσόβα – Τσακβετάτζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή