Παίζουν για την Ελλάδα που αγαπάνε…

Παίζουν για την Ελλάδα που αγαπάνε…

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Στις 27 Μαΐου του 1703, ο Μέγας Πέτρος σε μία, εξαιρετικά τολμηρή, κίνηση αποφάσισε να φτιάξει ένα ρωσικό παράδεισο πάνω σε ένα ασταθές έδαφος, υφασμένο με ομίχλη. Τρεις αιώνες -και κάποια χρόνια- μετά στο ίδιο έδαφος, στην Αγία Πετρούπολη, προσπαθούν να ανθίσουν τα πρώτα λουλούδια από τη δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του βόλεϊ.

«Εχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Σοβαρή δουλειά και συστηματική. Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Δεν σκεφτόμαστε ούτε τραυματισμούς ούτε απουσίες. Από τη στιγμή που μαζευτήκαμε το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι πώς θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας», μας λέει ο πασαδόρος, Βασίλης Κουρνέτας, που ακόμα για μια φορά παίρνει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέκος Λεώνης, δήλωσε ότι στη συγκεκριμένη ομάδα ήρθαν μόνο όσοι πραγματικά ήθελαν, ενώ τα παιδιά δεν αμείβονται. Τη δήλωση του προπονητή επιβεβαιώνει ο Βασίλης Κουρνέτας: «Ισχύει 100%. Οσοι είμαστε εδώ αγαπάμε την ομάδα και δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε. Ξέρουμε ότι μέσα από μια καλή πορεία της εθνικής ανεβαίνει γενικότερα το άθλημα στη χώρα μας. Σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θέλουμε να αποδείξουμε ότι η κακή πορεία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, ήταν άλλη μια κακή παρένθεση σε μια σταθερή πορεία των τελευταίων 5-6 ετών».

Η υφασμένη με μύθους και θρύλους πόλη, η ομορφιά της οποίας είναι αδύνατο να εκφραστεί με λέξεις, έχει γοητέψει τους Ελληνες παίκτες. Οι αθλητές μας έχουν ένα, ακόμη, λόγο για να πάρουν την πρόκριση για τους «12»: τη Δευτέρα, στο ρεπό, θα έχουν την ευκαιρία για να μυηθούν σε ένα κομμάτι από την ιστορία της πάλαι ποτέ πρωτεύουσας της Ρωσικής αυτοκρατορίας.

«Η διοργάνωση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το ξεκίνημα των ομάδων ήταν αναμενόμενο και θεωρώ τη Σερβία φαβορί του ομίλου μας. Η Αγία Πετρούπολη, όμως, είναι αυτή που ξεχωρίζει και κλέβει τις εντυπώσεις. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχαμε το χρόνο για να δούμε κάποια σημεία της. Ελπίζω ότι, εφόσον περάσουμε στην επόμενη φάση, θα κάνουμε τη Δευτέρα μια επίσκεψη στα βασικότερα αξιοθέατα», μας λέει ο Κουρνέτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή