Αμυνα-μπετόν για αποτέλεσμα

Αμυνα-μπετόν για αποτέλεσμα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδείς διαφωνεί πως ο αγώνας της Τετάρτης με τη Νορβηγία στο Οσλο, είναι ιδαίτερα σημαντικός για την Εθνική μας ομάδα. Κοιτώντας το υπόλοιπο πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του ευρωπαίκού πρωταθλήματος του 2008, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως χρήσιμο θα είναι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αποφύγει την ήττα.

Εστω και ο βαθμός της ισοπαλίας μπορεί να αποδειχθεί… χρυσάφι στο δρόμο προς τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, όπου του χρόνου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Οι διεθνείς μας θέλουν όσο τίποτε άλλο να βρεθούν εκεί για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός και το γόητρο μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά. Ο Οτο Ρεχάγκελ ήλπιζε να έχουν δώσει δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, οι διεθνείς που αγώνιζονται εντός συνόρων. Ομως, οι καστροφικές πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η έναρξη του πρωταθλήματος. Ετσι, οι διεθνείς ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Εθνικής έχοντας παίξει μόλις έναν επίσημο αγώνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με πολλά προβλήματα τραυματισμών (και όχι μόνο) ο Οτο Ρεχάγκελ συνεχίζει την προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους, καθώς η αποστολή της ελληνικής ομάδα θα αναχωρίσει για το Οσλο τη Δευτέρα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρίχνει το βάρος στην άμυνα. Επαναλαμβάνουμε πως η ισοπαλία εξυπηρετεί τα σχέδια της ελληνικής ομάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Οτο Ρεχάγκελ, αναλύοντας φάσεις του πρόσφατου φιλικού αγώνα της Νορβηγίας με την Αργεντινή, έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας μας. Αλλωστε, επί σειρά ετών η Εθνική αγωνίζεται με αυτήν τη φιλοσοφία: προσεκτική άμυνα και αναζήτηση του γκολ με αντεπιθέσεις. Αναμφίβολα, ο Φάνης Γκέκας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επίθεση της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Θα είναι λάθος, πάντως, να… απομονωθεί. Σίγουρα, θα χρειαστεί στηρίγματα.

Τώρα, αν θα του τα προσφέρει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ή ο Γιώργος Σαμαράς, είναι ένα ερώτημα στο οποίο ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια. Σίγουρα, στα υπέρ του Σαλπιγγίδη είναι η ταχύτητά του, αλλά ο Σαμαράς μπορεί να βοηθήσει, λόγω ύψους, στις στημένες φάσεις τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Επιστροφή στην άμυνα, όπου είναι πολύ πιθανό να επιλέξει ο Γερμανός προπονητής τρεις κεντρικούς αμυντικούς, σε σύστημα 5-3-2. Πρώτη επιλογή είναι ο Δέλλας, αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, θα αγωνιστεί ο Αντζας. Οι υπόλοιποι της… παρέας θα είναι δύο εκ των Κυργιάκου, Γκούμα και Ανατολάκη.

Στα άκρα της άμυνας δε θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και αριστερά ο Βασίλης Τοροσίδης. Επίσης, δε θα πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού για το χώρο του κέντρου. Ο Κώστας Κατσουράνης, ο Αγγελος Μπασινάς και ο Γιώργος Καραγκούνης φαντάζει απίθανο να χάσουν τις θέσεις τους στη μεσαία γραμμή.

Εως το ραντεβού στο Οσλο μεσολαβούν τρεις ημέρες. Δεν αποκλείεται ο Οτο Ρεχάγκελ να δοκιμάσει και ορισμένα άλλα πλάνα στις προπονήσεις. Ομως, είτε έτσι είτε αλλιώς, το βάρος θα πέσει στην άμυνα στον αγώνα της Τετάρτης με τη Νορβηγία..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή