Δέκα μίζερα γκολ για λύπηση

Δέκα μίζερα γκολ για λύπηση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποχρεωσεισ της Εθνικής ομάδας και το ματς με τη Νορβηγία στάθηκαν αιτία να αναβληθούν τα ματς της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η αναβολή ήταν προγραμματισμένη όμως μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν θα λείψει σε κανένα.

Τι ειδαμε την πρώτη αγωνιστική; Ελάχιστα πράγματα. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο δυνατός από τον ΠΑΟ δείχνοντας ότι θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα και ταυτόχρονα να φτιάξει και μια καινούργια ομάδα, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης άλλαξαν με το καλημέρα προπονητές και για αγωνιστικούς λόγους, ο πολυαναμενόμενος Πανιώνιος δεν έκανε σχεδόν ούτε φάση στο Χαριλάου, η ΑΕΚ είχε ρεπό αλλά έδειξε την ανετοιμότητά της με τη Σεβίλλη.

Η ανετοιμοτητα στην πρώτη αγωνιστική ήταν κάτι σαν το γνωστό αναψυκτικό: αν άκουγες τις δηλώσεις των προπονητών θα καταλάβαινες ότι πάει με όλα! Η ανετοιμότητα έφταιγε για τις λίγες φάσεις, τα ελάχιστα γκολ, τα βαρετά παιγνίδια, τις θλάσεις των ποδοσφαιριστών που έπεφταν κάτω σαν τα κοτόπουλα. Και κανείς προπονητής (ούτε ένας!) δεν βρέθηκε να πει γιατί η ομάδα του παρουσιάστηκε ανέτοιμη έπειτα από δύο μήνες δοκιμών και προετοιμασίας.

Εψαξα από περιέργεια να δω τι συμβαίνει στα πρωταθλήματα του εξωτερικού, αν δηλαδή και σε άλλες χώρες συνηθίζεται στην πρεμιέρα να μπαίνουν τα γκολ με το σταγονόμετρο όπως συνέβη στην έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είδαμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Σούπερ Λίγκας (αχούρια με ακριβοπληρωμένες κάμερες παρακολούθησης δυστυχώς τα περισσότερα…) μόλις δέκα γκολ, εκ των οποίων τα πέντε στο ματς του ΟΦΗ με την Καλαμαριά.

Το αποτελεσμα της έρευνας δεν επιτρέπει δικαιολογίες. Στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος μπήκαν 28 γκολ κι ένα μόλις ματς έληξε με 0-0. Στη Γερμανία σημειώθηκαν 27 γκολ και στην Ιταλία (χώρα κατά τ’ άλλα του Κατενάτσιο στο γεμάτο από κοινοτοπίες μυαλουδάκι μας) 32 τέρματα, δηλαδή κατά μέσον όρο πάνω από τρία σε κάθε ματς! Στην Ισπανία ο κόσμος είδε 25 γκολ κι εδώ το παράδοξο ήταν ότι κόλλησε στο 0-0 με την Σαταντέρ η Μπαρτσελόνα του Ανρί, του Ροναλντίνιο και του Μέσι: αν αυτοί είχαν ξεμπλοκαριστεί το κοντέρ θα έγραφε περισσότερα.

Πριν με παρει από κάτω από τις ανόητες, (τι γυρεύει η Μυλωνού με τους πραματευτάδες;) συγκρίσεις κοίταξα δύο πιο συγγενή με το δικό μας πρωταθλήματα. Επαθα κατάθλιψη! Στην Τουρκία είδαν στην πρεμιέρα 24 γκολ και στην Αυστρία, όπου οι ομάδες ξοδεύουν λιγότερα από τις δικές μας, συνολικά 29. Και σκεφτείτε ότι στην Αυστρία το πρωτάθλημα ξεκίνησε 14 Ιουλίου!

Φυσικα πουθενά οι ομάδες δεν είναι έτοιμες στην πρεμιέρα τους. Ομως σχεδόν παντού όλες ρισκάρουν, παίζουν για να κερδίσουν, ξέρουν ότι με τις εμφανίσεις τους σε αυτά τα πρώτα ματς μπορεί να κερδίσουν συμπάθειες, φίλους, πελάτες, εισιτήρια. Μόνο εδώ παρουσιάζεται με την έναρξη αυτό το για λύπηση θέαμα που σε κάνει μονίμως να αναρωτιέσαι τι φταίει για αυτό το χάλι….

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή