Του δίνουν κουράγιο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τόσο σοβαρούς τραυματισμούς, η ψυχολογική αποθεραπεία είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στην επίπονη διαδρομή που κάνει ένας ποδοσφαιριστής για να επιστρέψει «σιδερένιος» στα γήπεδα. Ο Σωτήρης Λεοντίου θα χρειαστεί πολλές ενέσεις ηθικού για να ξεπεράσει την περιπέτεια που περνάει και οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να του τις κάνουν. Χθες, με δική τους πρωτοβουλία, σχεδόν όλοι οι «πράσινοι» έφυγαν από την Παιανία και τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να του δώσουν ηθικό και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Πολύ κοντά του βρίσκονται κι άλλα μέλη της οικογένειας του Παναθηναϊκού,

Ο τραυματισμός του Λεοντίου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ίσως η πιο σοβαρή περίπτωση που έχει συμβεί στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Αν και η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι δεν έχει πειραχτεί ο πρόσθιος χιαστός, όπως ήταν οι αρχικοί φόβοι, κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ζημιά σχεδόν παντού, εκτός από τον πρόσθιο χιαστό. Αν είχε κοπεί κι αυτός, το πιθανότερο είναι ότι ο 23χρονος διεθνής θα έπαιζε στο μέλλον ποδόσφαιρο μόνο για χόμπι. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ρήξη οπίσθιου χιαστού, ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου, ρήξη ιγνυακού τένοντα, ρήξη οπίσθιου θυλάκου και ρήξη έσω και έξω μηνίσκου του αριστερού γόνατος. Η αποκατάσταση κρίθηκε επιτυχής και εκτιμάται ότι ο Λεοντίου θα χάσει όλη τη φετινή χρονιά. Θα μείνει σε απόλυτη ακινησία τουλάχιστον έξι εβδομάδες και μετά θα αρχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, που θα κρατήσει περίπου μέχρι τον Απρίλιο. Θα μπει μετά σιγά – σιγά στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν.

Για να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μένοντας έξι εβδομάδες στο εξωτερικό, μακριά από τους δικούς του ανθρώπους, ο Παναθηναϊκός έφερε στην Αθήνα τον κορυφαίο γιατρό, Πασκάλ Κριστέλ, ο οποίος έκανε την επέμβαση. «Ηταν μία από τις πιο δύσκολες επεμβάσεις που έχω κάνει στην καριέρα μου και πιστέψτε με, έχω κάνει πολλές. Είχαν πειραχθεί όλοι οι σύνδεσμοι εκτός από τον πρόσθιο χιαστό. Ολα όμως πήγαν καλά κι αν δουλέψει καλά κατά την αποθεραπεία, θα επιστρέψει απόλυτα υγιής», δήλωσε ο κορυφαίος Γάλλος γιατρός.

– Ιβανσιτς και Νίνης επέστρεψαν στις προπονήσεις, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα. Ατομικό έκαναν και οι Μάτος, Δάρλας.

– Διπλή προπόνηση (κυρίως με βάρη) περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα. Οι Ν’Ντιογέ, Σαριέγκι επέστρεψαν από την άδειά τους ενώ οι διεθνείς αναμένονται την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή